CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tres projectes d'Infància i Joventut accedeixen al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya

Tres projectes d'Infància i Joventut accedeixen al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya

20/07/2020

La Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya han inclòs l'Espai de Joc del Centre Infantil Pintor Mir en el Banc de bones pràctiques. També destaquen com a pràctiques significatives el projecte de pressupostos participatius joves “Kosmos” i el projecte “Encaixa’t” de dinamització de la convivència en l'espai públic.

El projecte d'educació a través del joc que desenvolupa el Centre Infantil Pintor Mir ha passat a formar part del catàleg del Banc de Bones Pràctiques que impulsen la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.

Les institucions valoren que el model educatiu que s'implementa al centre, i que es va posar en marxa el 2018, constitueix una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals.

De la mateixa manera, es destaquen com a pràctiques significatives dues iniciatives més. Una és el projecte de pressupostos participatius joves Kosmos que es desenvolupa a Montornès des de fa dos anys i que permet el jovent escollir i liderar de forma corresponsable les actuacions anuals del departament de Joventut. L'altre projecte considerat significatiu és l'"Encaixa't" una dinàmica de jocs autogestionats en places i carrers, desenvolupat en el marc del Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord.

Amb la incorporació d'aquests tres projectes, ja són quatre les iniciatives de Montornès incloses en el Banc de Bones Pràctiques. L'any 2017 ja hi van passar a formar part els processos participatius del Pla Estel duts a terme per a la millora d'espais com la plaça de Joan Miró o la plaça de la Pèrgola.

Arxivat a: Infància, Joventut
Espais d'interacció entre famílies, infants i equip educador
Casal de setembre a Pintor Mir
Instal·lacions del Centre Infantil Pintor Mir
Votació de les propostes del Projecte Kosmos a l'Assemblea Jove
Projecte Kosmos - Presentació i defensa de les propostes de l'Assemblea Jove
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona