CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La campanya “Arxivem la COVID-19” acumula més de 600 documents

La campanya “Arxivem la COVID-19” acumula més de 600 documents

08/06/2020

El 9 de juny, se celebra el Dia Internacional dels Arxius. Per commemorar la data, l'Arxiu Municipal aporta una petita mostra del material recollit fins ara en el marc de la campanya “Arxivem la COVID-19. Memòries d'un confinament".

El 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, des de 1948, quan l’UNESCO va crear el Consell Internacional d’Arxius. Amb l'objectiu de commemorar la jornada i donar-la a conèixer a la població, l’Arxiu Municipal ha seleccionat un mostra de 12 imatges representatives del que el veïnat de Montornès ha aportat fins ara a la campanya “Arxivem la COVID-19. Memòres d'un confinament”. La iniciativa es va posar en marxa a finals d’abril i compta ja amb 625 aportacions entre dibuixos, relats escrits, vídeos i fotografies, tot creacions relacionades amb el confinament a casa, l'espai públic, activitats, experiències solidàries, vivències laborals, els dols, etc.

Entre el material rebut destaquen quatre grans blocs temàtics: els agraïments a la gent de l’àmbit sanitari, les activitats i celebracions dels veïns en balcons, les accions de voluntariat del #cuidemnosmontornes i les fotos testimoni de places, parcs, camins i carrers buits.

La bona acollida que ha tingut la campanya, posa en relleu el paper fonamental dels arxius en la defensa, conservació i protecció del patrimoni documental, i sobre el dret d’accés dels ciutadans als documents.

Una campanya que continua oberta

La campanya "Arxivem la Covid. Memòries d'un confinament" continuarà recollint material aportat pel veïnat per completar un arxiu de la memòria popular que la pandèmia està deixant al poble. Les persones que vulguin contribuir amb la seva aportació poden adreçar les seves creacions al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e). És important que els documents arribin en forma d’arxiu adjunt i si pesen més de 10 MB, que es facin arribar mitjançant serveis d’intercanvi de fitxers del tipus wetransfer.

Arxivat a: Patrimoni històric
01. Aportació de voluntaris #cuidemnosmontornes
02. Aportació de Manuel Jesús Braz
03. Aportació de voluntaris #cuidemnosmontornes
04. Aportació de Leo Espósito
05. Aportació de Montserrat Gavilán
06. Aportació d Família Larena
07. Aportació de Mar Saavedra
08. Aportació de Jorge Martínez
09. Aportació de voluntaris #cuidemnosmontornes
10. Aportació de Mercè Jiménez
11. Aportació de Jorge Martínez
12. Aportació de Pepi Martínez
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona