CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès diu NO a les violències masclistes

Montornès diu NO a les violències masclistes

20/11/2019

El lema de la campanya engegada a Montornès a l'entorn del 25N fa visible el compromís de la ciutadania amb la eradicació de la violència masclista en totes les seves formes. Els actes centrals es duran a terme el dia 24 amb la proposta “No més cadires buides”.

Fins al 30 de novembre es desenvoluparan a Montornès les activitats organitzades a l'entorn del 25N, el Dia Mundial contra la violència masclistes. Sota el lema "Montornès diu NO a les violències masclistes", es recullen tot un seguit d’activitats que inclouen propostes artístiques, de reflexió i de reivindicació. 

Els actes centrals tindran lloc el diumenge, 24 de novembre, a partir de les 11 h a la plaça de la República. "No més cadires buides" és el títol d'un acte reivindicatiu que inclourà la presentació del Projecte "Promovent la cohesió social a través de la resiliència i protecció dels Drets Humans" de l'Institut Internacional per a l'Acció No Violenta, NOVACT; un recorregut pel centre del poble en record de les víctimes de la violència masclista; la performance "Farta" a càrrec de la coral #METOO i la lectura del manifest institucional.

A la tarda, el Centre d'Estudis de Montornès proposa una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula "Tomates verdes fritos" a Can Saurina.

El dia 30, a la Sala Gran del teatre Margarida Xirgu, Mabel Flores acompanyada per la seva banda Kayangó, oferirà el concert “Vives, lliures i rebels”, amb cançons carregades de sensibilitat, feminisme i força.

Enguany també el Club de Karate i el Club d'Atletisme s'han adherit a la campanya, introduint la lectura del manifest contra la violència masclista en els esdeveniments esportius que organitzen durant les festes de Sant Sadurní. La programació es completa amb activitats coeducatives adreçades a l'alumnat de primària i del Pla de Transició al Treball. 

El gènere SÍ que importa. Emergència feminista 

El programa del 25N, editat per l'Ajuntament també inclou un apartat amb dades objectives que posen en relleu la magnitud d'aquest problema, enquistat en el més profund de la societat. Hi apareixen dades com el fet que 1 de cada 5 dones al món ha patit abusos sexuals en la infància; que un 51,3% de dones a Catalunya ha patit violència masclista al llarg de la seva vida i que 87 dones ateses pel Servei d'informació i Atenció a la Dona de Montornès (des de la creació del servei el 2012), han patit una situació de violència en l’àmbit de la parella o l'exparella. 

Arxivat a: Igualtat
Activitat inclosa en la programació Montornès diu No a les violències masclistes

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona