CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Festa Major, festiva i segura

La Festa Major, festiva i segura

12/09/2019

La Festa Major d'enguany inclourà mesures extraordinàries destinades a evitar comportaments incívics i garantir la seguretat de tothom. S'han previst actuacions des del punt de vista preventiu pel que fa al consum d'alcohol i substàncies, així com de vigilància i control d'accessos als punts del municipi susceptibles de patir aquest tipus de situacions.

Aquesta setmana s'ha mantingut la darrera reunió de coordinació tècnica entre l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència i tots els departaments municipals implicats per tal de garantir la seguretat durant la Festa Major i prevenir comportaments incívics. També en els darrers dies s'ha fet una trobada amb el veïnat de la zona del carrer Villanueva de Nicaragua. L'Ajuntament ha previst tancar la plaça que hi ha a tocar per evitar les concentracions incontrolades i els actes incívics d'altres anys.

#somexemple

Enguany se senyalitzaran diversos espais per tal que les persones que hi accedeixin en facin un bon ús. La campanya gràfica inclou el lema #somexemple, un dels hashtags que també s'utilitzarà en les accions de prevenció de consum d'alcohol i altres substàncies en espais d'oci nocturn. Enguany la campanya també va destinada al públic adult, per tal que prengui consciència del comportament propi en esdeveniments diürns i a priori de caire familiar com la Fontapa.

D'altra banda, a la zona de concerts es mantenen el Punt Lila, per a la prevenció i la primera atenció en cas d'agressió sexual, i l'espai Crític, un punt informatiu per a la prevenció del consum d'alcohol i altres substàncies, i de comportaments sexualment inadequats. L'etiqueta #somexemple també s'aplicarà a la campanya que es duu a terme amb els establiments i comerços per evitar la venda d'alcohol a menors.      

Vigilància i control

Pel que fa a l'actuació policial, el cos de Policia Local mantindrà el 100% dels efectius de guàrdia, per torns durant les 24 hores i amb reforços als punts de més concentració, com el recinte firal, la zona de concerts, la plaça de Joan Miró i l'entorn del carrer Villanueva de Nicaragua. També es faran controls específics de consum d'alcohol a l'espai públic i d'envasos de vidre a la Fontapa, i es mantindrà, en tot moment, la coordinació amb la seguretat privada contractada per a la vigilància i control d'accessos als actes més concorreguts.

Arxivat a: Cultura i festes, Seguretat ciutadana
Campanya de civisme a l'espai públic durant la Festa Major
Campanya #somexemple
Punt Lila
Espai Crític a la Zona de concerts
Prohibició de vendre alcohol a menors
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona