CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Festa Major de Montornès, sense fronteres

La Festa Major de Montornès, sense fronteres

26/08/2019

El pallasso Tortell Poltrona, president i fundador de l'entitat benèfica Pallassos Sense Fronteres, serà el pregoner de les festes d'enguany. Els actes centrals tindran lloc entre el 13 i el 16 de setembre i inclouran novetats com una batalla competitiva entre les penyes Pere Anton i Els Bartomeus o el concert del grup Oques Grasses.

Com cada any per aquestes dates, el veïnat ja es prepara per rebre amb entusiasme la Festa Major. Aquesta setmana ha començat la distribució del document en paper, que enguany aglutina prop de 80 activitats pensades per a totes les edats.

En aquesta ocasió, el pregoner de les festes serà el pallasso Tortell Poltrona. Ell mateix va fundar l'entitat benèfica Pallassos Sense Fronteres, que treballa per millorar la situació emocional de la infància que pateix les conseqüències de conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals a nivell nacional i internacional a partir d'espectacles còmics que realitzen artistes professionals de manera voluntària. El pregó d'en Tortell Poltrona donarà el tret de sortida oficial a la celebració el 13 de setembre a les 21 h aproximadament i continuarà amb la tradicional cremada de l'Ajuntament.

Tot i això, des del 2 de setembre ja hi haurà activitats emmarcades en les festes, sobretot de caràcter esportiu, com l'Open de Tennis de Festa Major, un Torneig de Futbol Sala, el 3x3 del Club Bàsquet Vila de Montornès o la melé de petanca oberta al poble. També se'n duran a terme de culturals i socials: la inauguració de l'exposició Gomesi: la dona ugandesa com a motor de societat o un sopar de cabàs a la plaça de Pau Picasso en són exemples.

Pere Antons vs Bartomeus. Qui guanyarà?

Una de les novetats destacades de la Festa Major 2019 té a veure amb les dues colles de Montornès. Seguint el model d'altres municipis de la comarca, durant les festes, les penyes Pere Anton i Els Bartomeus competiran en cinc proves per valorar la participació del veïnat. Concretament, prendran part en la donació de sang (12/09), en el photocall (13/09), en la Moguda Panda (14/09), en l'estirada de corda (14/09) i en la guerra de globus d'aigua (15/09). A l'endemà, s'anunciarà el veredicte a la plaça de Pau Picasso, abans de la Festa Holi Jove. Totes les propostes són obertes a la ciutadania, tingui o no el marxandatge de les penyes.

30 anys de la Dansa de la Batalla

La Festa Major d'enguany té una especial importància per a la Colla de Geganters de Montornès perquè significa el 30è aniversari d'un dels seus espectacles més importants: la Dansa de la Batalla a la plaça de Joan Miró. Per continuar la celebració dels 30 actes, l'entitat inaugurarà una exposició fotogràfica el 7 de setembre que romandrà fins al 28 del mateix mes a Can Saurina.

Alhora, el Drac Ceballot i el Drac Petit del Ball de Diables i Drac de Montornès compleixen 25 i 10 anys respectivament.

La música, un element indispensable a les festes

El grup Oques Grasses, responsable d'alguns dels èxits festius de l'estiu, seran el plat fort de la zona de concerts. Hi actuaran el 13 de setembre a la nit, després del grup local Gürtel Club i abans dels DJ's de Montornès El Wateke. A l'endemà, el conjunt montornesenc Lost Inside tocarà abans de la banda de versions La Loca Histeria i la vetllada acabarà amb una altra sessió de música electrònica a càrrec de DJ Alain i Rubén. Precisament, els dos músics i El Wateke s'enfrontaran en una batalla de DJ's el 15 de setembre al mateix espai. De fet, les melodies arribaran a tots els racons del poble, amb xous de bandes com Tapeo Sound System a la Fontapa o de les orquestres Rosaleda, Maravella i Boogie Woogie a la Carpa Polivalent El Sorralet.

Amb respecte i consciència la festa és millor

Com cada any, la Festa Major tornarà a ser un espai per intensificar la campanya de prevenció contra les agressions sexuals i masclistes No és No. Tinguem la festa en pau. Per això, la zona de concerts acollirà un Punt Lila els dies 13 i 14 de setembre per oferir atenció individual i confidencial a tothom qui ho necessiti.

A la mateixa ubicació, professionals del CRÍTIC, el Pla de Prevenció en drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat del Galzeran, instal·laran la seva habitual paradeta dedicada a informar el públic més jove sobre temes de sexualitat, drogues i alcoholèmia.

La Festa Major en directe

De nou, les persones que facin ús de les xarxes socials podran fer un seguiment de la celebració a les pàgines de Facebook de l'Ajuntament i als seus perfils de Twitter i Instagram (@ajmontornes). També hi haurà piulades al Facebook i al Twitter de l'emissora de ràdio municipal (@RadioMontornes). A més, es proposa l'etiqueta #FMMontornès19 per compartir missatges i fotografies a les diverses plataformes.

Arxivat a: Cultura i festes
La imatge de la Festa Major 2019 és un disseny de Sergi Portela
Actuació d'en Tortell Poltrona al davant de refugiats sirians al Líban, l'any 2013. Autor: Samuel Rodríguez (PSF)
Dos integrants de les penyes Els Bartomeus i Pere Anton a la guerra de globus d'aigua (2018). Autor: Juanjo Bermejo.
Dansa de la Batalla entre els gegants Bartomeu i Pere Anton a la plaça de Joan Miró (2018). Autor: Juanjo Bermejo.
El grup català Oques Grasses, un dels concerts estrella de la Festa Major 2019 (imatge: Oques Grasses)
La Fontapa aplega centenars de comensals cada any per Festa Major. Autor: Juanjo Bermejo.
La cremada de l'Ajuntament és un dels moments més espectaculars de la Festa Major. (Autor: Juanjo Bermejo)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona