CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua!

Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua!

20/05/2019

Com cada any, per aquestes dates, l'Ajuntament inicia la campanya informativa per prevenir la proliferació del mosquit tigre. Es recomana evitar les acumulacions d'aigua per impedir la posta d'ous i el creixement de les larves.

L'arribada del bon temps i la calor implica també l'inici del moment de més activitat dels mosquits i, en concret, del mosquit tigre. Com cada any, les institucions posen en marxa una campanya adreçada a la població per lluitar contra aquest insecte que, a més de provocar picades doloroses, pot ser transmissor de malalties. El  lema és "Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua!"

L'Ajuntament ha emès un ban amb les mesures que cal adoptar i durant els propers dies els cartells de la campanya es penjaran als edificis municipals, llars d'infants, escoles i instituts.

Algunes pautes a seguir 

Una de les mesures més efectives per lluitar contra la propagació del mosquit tigre és evitar les acumulacions d'aigua en testos, safareigs, desguassos, etc. D'aquesta manera es pot prevenir la posta d’ous i el creixement de les larves. També es recomana instal·lar mosquiteres a portes i finestres per evitar que els mosquits entrin a casa i dur el cos cobert per evitar les picades.

A Montornès la presència del mosquit tigre es va detectar per primera vegada cap el 2008, tot i que a Catalunya ja es va començar a detectar l'any 2004. Des de llavors, es duen a terme campanyes informatives a l’estiu amb consells preventius per disminuir els seus efectes.

Arxivat a: Ciutadania, Promoció de la Salut
Campanyes de prevenció del mosquit tigre - Canal Salut

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona