CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Pacte contra la segregació escolar

Pacte contra la segregació escolar

19/03/2019

Més d'un centenar d'ajuntaments, entre els quals hi ha el de Montornès, la comunitat educativa i el Departament d'Educació de la Generalitat han signat el pacte contra la segregació escolar. El Ple Municipal va aprovar per unanimitat l’adhesió, a la sessió del 5 de febrer de 2019. El document té com objectiu treballar per un sistema educatiu més inclusiu i equitatiu.

El Departament d’Educació de la Generalitat, agents de la comunitat educativa i un centenar de municipis van signar aquest dilluns, dia 18, el pacte contra la segregació escolar, impulsat pel Síndic de Greuges, Rafel Ribó.  

L’alcalde, José A. Montero, va assistir a l’acte d’adhesió celebrat al Parlament de Catalunya. El mes de febrer, el Ple Municipal va acordar per unanimitat la incorporació de Montornès al pacte.

El document preveu, entre altres qüestions, 30 actuacions i 189 mesures concretes que el Departament d'Educació es compromet a implementar aquesta legislatura i un nou decret d'admissió d'alumnes per al curs vinent amb mesures específiques per combatre la segregació, com ara l'establiment d'una proporció màxima d'alumnes amb necessitats educatives específiques per a centres d'una mateixa zona, la limitació de l'escolarització de matrícula viva a centres d'alta complexitat o la creació d'una oficina virtual d'escolarització. 

També es preveu promoure garanties de gratuïtat real per a l'alumnat socialment desfavorit i graduar el finançament públic dels centres en funció de la corresponsabilitat en l'escolarització equilibrada d'alumnat.

Totes les propostes estan adreçades al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya i parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació.

Arxivat a: Educació
Acte per a la signatura del Pacte contra la segregació escolar (Foto: Parlament de Catalunya)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona