CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 25N: "El masclisme quotidià també mata"

25N: "El masclisme quotidià també mata"

25/11/2018

Aquest cap de setmana s’han celebrat els actes centrals de la programació del 25N. Aquest diumenge hi ha hagut una caminada amb accions de sensibilització i s’ha llegit el manifest institucional contra la violència masclista.

Més de 150 persones han participat en la caminada que s’ha celebrat aquest diumenge, en el marc de la commemoració del 25N. Enguany la programació a Montornès duu el lema El masclisme quotidià també mata. Durant la caminada hi ha hagut accions de sensibilització, com l’audició de missatges que reflecteixen situacions quotidianes en què el masclisme es fa palès. A l’acabament, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Mar García, ha llegit el manifest institucional, subscrit per la Generalitat, les quatre diputacions i les associacions municipalistes de Catalunya. A la tarda hi ha hagut una sessió de cinefòrum a Can Saurina amb el Centre d’Estudis de Montornès i la projecció de la pel·lícula “La teta asustada”.

La igualtat, el millor regal 

La campanya del 25N d'enguany també incideix en la necessitat d'afavorir la igualtat des de la infància. Divendres es va fer una xerrada sobre joguines no sexistes al Centre Infantil Pintor Mir i es va presentar la campanya "La igualtat, el millor regal". Es tracta d'una iniciativa organitzada amb la col·laboració de la Unió de Botiguers.

Els comerços adherits utilitzaran durant la campanya de Nadal una enganxina a l'hora d'embolicar els obsequis amb el lema "La igualtat, el millor regal". El disseny dels cartells i de les enganxines ha anat a càrrec de Feminista Il·lustrada.

Un cap de setmana ple de propostes

Durant tot el cap de setmana hi ha hagut activitats relacionades amb el 25N: el divendres 23 es va poder veure teatre gestual a l'Espai Cultural Montbarri amb l'espectacle "Gàbia" de la companyia Jungle Low Mask i el dissabte 24 el Ballet Imperial de la Reina Rosamunda va presentar "El meu príncep blau". Al vespre, als jardins de l'Ajuntament es va dur a terme una acció artística de record a les víctimes de la violència masclista, organitzada per la Taula per la Igualtat amb la col·laboració del Ball de Diables i Drac de Montornès.

La programació s’ha complementat amb el XXXV Cross escolar del Club Atletisme Montornès, l'exposició "Montserrat Abelló, visc i torno a reviure" a la Biblioteca i activitats coeducatives adreçades a l'alumnat de primària i del Pla de Transició al Treball. La primera activitat del programa es va dur a terme el 13 de novembre amb el monòleg "No solo duelen los golpes" que, per tercer any, ha arribat a Montornès de la mà de Pamela Palenciano. Hi van assistir més d'un centenar d'alumnes de 4t d'ESO.

Arxivat a: Igualtat
Acció al final de la caminada del 25N
Caminada del Dia Internacional contra la violència masclista
La regidora de Polítiques d'Igultat, Mar García, ha llegit el manifest institucional
Acció en record a les víctimes de la violència masclista - Dissabte 24/11/2018
Acció artística als Jardins de l'Ajuntament - Dissabte 24/11/2018
Campanya "La igualtat, el millor regal"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona