CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Intercanvi de coneixements entre generacions

Intercanvi de coneixements entre generacions

24/01/2018

Joves del RAI-ESO participen en el taller d’informàtica que es fa als Casals de la Gent Gran per transmetre els seus coneixements sobre mòbils i aplicacions.

Aquesta setmana s’ha iniciat una experiència de contacte intergeneracional entre joves del programa RAI-ESO i les persones que participen en el taller d’informàtica que es fa als Casals de la Gent Gran.

Les joves voluntàries els han explicat com alliberar espai als telèfons mòbils i els hi han proposat aplicacions com un comptapasses per promoure l’exercici físic diari. A més, els han resolt tota mena de dubtes.

L'activitat és fruit d’una demanda de les Juntes dels Casals de la Gent Gran. Les voluntàries, acompanyades de l’educadora que porta el taller d’informàtica, participaran en dues sessions més.

L’objectiu de l’intercanvi generacional és apropar l’experiència mútua entre els joves i la gent gran del municipi. Aquest trimestre també està previst que persones grans voluntàries del Casal de la Gent Gran de Montornès Nord col·laborin amb els joves del programa RAI-ESO en la posada en marxa d’un hort a l’Institut Vinyes Velles.

El RAI-ESO és un programa impulsat pel departament de Serveis Socials de l’Ajuntament i la Fundació Probitas i dinamitzat per l’Associació REIR, que es duu a terme a Montornès des del mes d’abril de 2015. Actualment hi participen una trentena de joves del municipi. L’alumnat rep servei de menjador al migdia i compta amb l’atenció d’educadors que reforcen les activitats socioeducatives fins a les 16.30 h.

Més experiències intergeneracionals al municipi

Aquesta no és la primera vegada que els usuaris dels Casals de la Gent Gran fan sessions conjuntes amb joves del municipi. En els darrers anys també han rebut la visita de voluntaris del Pla de Transició al Treball (PTT) que els han ensenyat com utilitzar les xarxes socials.

A més, l’any passat persones usuàries del programa de suport alimentari per a la gent gran del departament de Serveis Socials van compartir espai i jocs amb infants de la Llar d’Infants Pública el Lledoner. 

Arxivat a: Ciutadania, Gent Gran, Serveis Socials
Intercanvi generacional entre joves del programa RAI-ESO i usuaris del Casal de la Gent Gran
Intercanvi generacional entre joves del programa RAI-ESO i usuaris del Casal de la Gent Gran
Intercanvi generacional entre joves del programa RAI-ESO i usuaris del Casal de la Gent Gran
Intercanvi generacional entre joves del programa RAI-ESO i usuaris del Casal de la Gent Gran
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona