CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’eliminació d’espècies invasives, clau per a la recuperació del riu Mogent

L’eliminació d’espècies invasives, clau per a la recuperació del riu Mogent

22/01/2018

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament han netejat 700 metres de llera del riu Mogent. A finals de desembre es van dur a terme els treballs de recuperació d’aquest espai que inclouen la retirada de la canya americana.

Periòdicament es duen a terme accions per a la neteja i la recuperació del riu Mogent. La darrera actuació s’ha fet a finals del mes de desembre en el tram comprés des del límit municipal amb Vilanova del Vallès fins 700 metres aigües avall.

En els treballs de neteja s’ha retirat la vegetació morta que hi havia a la llera del riu Mogent. L’actuació ha inclòs l’eliminació de la canya americana (Arundo donax), una planta al·lòctona de caràcter invasiu i danyí per l’ecosistema. El canyar s’ha eliminat des de l’arrel perquè no torni a sortir.

La recuperació d’aquest tram s’ha completat amb la plantació d’arbres autòctons com tamarius, saulics, salzes blancs i oms.

Els treballs els ha dut a terme l’empresa pública Forestal Catalana SA. El cost de l’actuació es de 15.000 euros, dels quals l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha assumit el 80%. L’Ajuntament s’ha fet càrrec del 20% restant.

Arxivat a: Medi Ambient, Via pública
Llera del Riu Mogent
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona