CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > I tu què fas contra la violència masclista?

I tu què fas contra la violència masclista?

17/11/2017

El programa a l'entorn del 25N, Dia Internacional contra la violència masclista, incideix enguany, especialment, en les actituds individuals envers aquesta xacra social que afecta una de cada tres dones al món i que a Espanya ha costat un miler de vides en els darrers 15 anys.

Les activitats a l'entorn del 25N es presenten en aquesta edició sota el lema "I tu què fas contra la violència masclista?". De la programació prevista destaca la presentació de la Taula per la Igualtat, nascuda arran de l'aprovació del segon Pla d'Igualtat de Montornès i concebuda com un espai participatiu per treballar per un Montornès més igualitari. La presentació tindrà lloc el 21 de novembre, a les 18 h a l'Hotel d'entitats.

L'acte central del programa es farà el 25 de novembre, a les 20 h a l'Espai Cultural Montbarri, i inclou la lectura del manifest institucional i la representació de l'obra "4 minuts, 12 segons" a càrrec de Versus Teatre. 

Conscienciació i interpel·lació

Les activitats orientades a reflexionar sobre les actituds individuals en relació a la violència de gènere ocupen un espai destacat dins del programa del 25N. S'han articulat en forma de tallers adreçats, especialment, a la infància i el jovent. Per segon any, a més, l'alumnat de 4t d'ESO assistirà al monòleg "No sólo duelen los golpes" amb Pamela Palenciano, un discurs viu sobre la violència masclista en les relacions de parella.

D'altra banda, l'Espai Cultural Montbarri acull, fins al 30 de novembre, "Imatges per pensar". La mostra reflexiona sobre la representació de les dones en els mitjans de comunicació, a través d'imatges realitzades per l'artista visual Tània Burgos.

El Centre d'Estudis també ofereix un espai de reflexió amb un cinefòrum sobre la pel·lícula "Solas" i propostes com el club de lectura fàcil de l'Oficina de Català, ha dedicat ja la sessió d'aquesta setmana a parlar del tema.

Que no t'enganyin amb falsos arguments. Mira les dades!

El programa, que s'ha difós en paper i per les xarxes socials, incorpora dades reals que ajuden a prendre consciència de la magnitud de la problemàtica:

- Una de cada tres dones al món pateix algun tipus de violència per part de la seva parella o exparella
- 14 milions de nenes al món són víctimes de matrimonis infantils
- L'any 2015 es van presentar més de 2.500 denúncies per violacions sexuals a Espanya
- Des de 2003, a Espanya la violència de gènere ha matat 1.000 dones
- Només el 0,04% de les denúncies per violència de gènere són falses
- Des de l'any 2013, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Montornès ha atès 64 dones, víctimes de violència masclista

Arxivat a: Igualtat
Destacat 25N 2017

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona