CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nota informativa sobre les formigues voladores

Nota informativa sobre les formigues voladores

20/10/2017

Davant la proliferació aquests dies d'eixams de formigues alades al municipi, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament informa sobre alguns aspectes d'aquests insectes. En primer lloc, cal ressaltar que, des del punt de vista sanitari, són inofensius.

Es tracta de formigues comunes que, en arribar a l'edat adulta i fèrtil, surten dels formiguers expulsades per la pròpia colònia i per aparellar-se i crear nous formiguers. Això acostuma a passar per primavera però també durant la tardor i en zones on habitualment no hi ha una presència excessiva d'aquest tipus d'insectes.

Les formigues voladores no piquen tot i que, a primer cop d'ull, es poden confondre amb el mosquit. D'altra banda, el cicle de reproducció de les formigues és molt curt, de manera que desapareixen en tan sols uns dies, quan les femelles han estat fecundades i perden les ales per crear un formiguer i els mascles moren.

Si la presència d'aquests insectes representa puntualment un problema important, es pot combatre amb esprais insecticides comercials (sempre seguint les normes d'ús dels fabricants i evitant situacions que puguin conduir a l'autointoxicació), tires gomoses o trampes elèctriques.

Arxivat a: Ciutadania, Medi Ambient
Exemplar de formiga voladora
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona