CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Places, parcs i jardins, espais de tothom per fer-hi vida

Places, parcs i jardins, espais de tothom per fer-hi vida

15/05/2017

Unes 200 persones van assistir divendres a la presentació de la remodelació del parc dels Castanyers. La festa va comptar amb la presència de la dibuixant Pilarín Bayés, autora de les il·lustracions que donen forma i color als jocs infantils. La plaça de Joan Miró, el parc de Can Bosquerons i el jardí urbà són altres espais públics que s'han creat, reformat i millorat amb les aportacions del veïnat.

El parc dels Castanyers, situat a Can Parera, es va presentar divendres amb una festa que va comptar amb la presència de Pilarín Bayés. De la il·lustradora és la sèrie de dibuixos, inspirats en el conte del Patufet, que donen forma i color als jocs infantils. Hi ha un gronxador que simula la col sota la qual el Patufet s'aixopluga, un tobogan, una botigueta, un balancí i dues molles d’en Patufet i el seu dineret.

L'actuació que s'ha fet al parc ha inclòs la millora del paviment, la il·luminació i l'accessibilitat. El pressupost ha estat de 39.950 euros. 

La plaça de Joan Miró i el parc de Can Bosquerons

Durant la darrera Festa Major es va estrenar la plaça de Joan Miró renovada i presidida pel mural gegant sobre el pintor que va recuperar l'associació d'art Venus. La intervenció, que ha dotat el lloc d'un entorn enjardinat, d'un espai escènic i de jocs infantils, va ser consensuada amb el veïnat i amb les entitats de la zona a través del Pla Estel. La inversió ha girat a l'entorn de 265.000 euros.

El parc de Can Bosquerons, al carrer d'Adriano, ja està prenent forma. Aquest espai de lleure també es va dissenyar a partir de les demandes del veïnat recollides en un procés de participació. El nou parc disposa de jocs infantils, picnic, pista de petanca, taula de ping-pong i pista multiusos. L'import dels treballs adjudicats ha estat de 61.400 euros.

A Montornès Nord, també espais públics amb implicació veïnal 

El veïnat va proposar conservar la plaça de la Pèrgola com un lloc de pas i d'entrada al barri, amb els seus recorreguts naturals i els elements vegetals que l'han distingida. L'accessibilitat i la mobilitat són aspectes importants en la reforma que s'hi farà. L'actuació pertany al Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord i ha comptat amb el treball de l'equip del Pla Estel. Segons les previsions, s'executarà a la tardor i amb mitjans propis. El pressupost estimat és de 205.000 euros.

El jardí urbà, als darreres dels blocs del carrer del Nou d’abril, és un altre espai públic recuperat. Persones de totes les edats col·laboren en el seu manteniment. La proposta va sorgir l'any 2015, quan l’Oficina del barri, l’equip urbanístic del Pla Estel i el veïnat van decidir donar un nou ús a aquest espai que amb el temps s’havia degradat.

Arxivat a: Ciutadania, Via pública
La il·lustradora Pilarín Bayés, dibuixa un Patufet als infants
Un moment del parlament de l'alcalde, José A. Montero
Actuació d'alumnes de l'Escola Municipal de Música
Jocs infantils al parc dels Castanyers
Zona de jocs infantils del parc de Can Bosquerons
Plaça de Joan Miró
Projecció de la plaça de la Pèrgola
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona