CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > #25N, Prou control

#25N, Prou control

18/11/2016

Un club de lectura ha estat el tret de sortida de la programació organitzada a l'entorn del Dia Internacional contra la Violència Masclista. Enguany el lema és "#25N, Prou control", ja que la majoria de propostes versen sobre les relacions de control que hi ha entre els joves.

Un any més la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l'Ajuntament presenta un programa d’activitats pel Dia Internacional contra la Violència Masclista.

L’acte central de la campanya serà la lectura del manifest institucional, el proper divendres 25 de novembre. L’esdeveniment tindrà lloc a les 17.30 h als jardins de l’Ajuntament i, com a novetat, anirà seguit d’una marxa fins l’Espai Cultural Montbarri. La proposta comptarà amb la participació de les entitats que van signar el pacte de tolerància zero contra la violència masclista a Montornès.

Activitats per conscienciar el jovent

Entre les accions que es duen a terme per sensibilitzar la població sobre la violència de gènere hi ha les activitats dirigides al jovent. Aquest dilluns 144 alumnes de 4t d’ESO veuran l’obra No solo duelen los golpes, un monòleg de Pamela Palenciano, una dona que va patir la violència de gènere a l’adolescència.

A més, el Centre Juvenil Satèl·lit acull dimarts un taller de realització de vídeos contra el masclisme i dimecres proposa una tarda de cinema amb la projecció de la pel·lícula En tierra de hombres, de Niki Caro.

La implicació dels joves en aquest 25N ha fet que l’Espai Jove Satèl·lit i diversos joves del municipi i rodalies presentin un videoclip i un CD amb 8 cançons contra la violència de gènere. Les composicions i gravacions han estat fetes pel propi jovent. El disc té un preu simbòlic de 2 euros que aniran destinats a l'Associació de Dones per la Igualtat de Montornès (ADIM). L’àlbum es presentarà el 25 de novembre a l’Espai Cultural Montbarri.

El veïnat, clau en la confecció del II Pla d’Igualtat

La regidoria de Polítiques d'Igualtat treballa en l’elaboració del segon Pla d’Igualtat de Montornès, després d’haver aprovat el primer l’any 2012.

Coincidint amb les activitats del 25N, la regidoria ha organitzat un taller participatiu per al veïnat i una sessió de treball per al personal tècnic i els representants polítics de l'ajuntament. La intenció és implicar tots els col·lectius per elaborar aquest nou Pla d’Igualtat. El taller tindrà lloc el dimecres 23, a les 18 h, a l'Hotel d'entitats.  D'altra banda, el mateix dimecres, es farà una presentació pública de les polítiques d'igualtat que impulsa l'Ajuntament, Es farà a les 13.30 h, a la Sala d'Actes de la Casa Consistorial.

Arxivat a: Igualtat
Cartell del 25N

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona