CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Centre d’Estudis de Montornès elabora el primer àlbum de postals antigues del municipi

El Centre d’Estudis de Montornès elabora el primer àlbum de postals antigues del municipi

20/04/2016

El quadern inclou un recull de dotze imatges dels indrets considerats de més interès. La torre del castell de Sant Miquel i la plaça de la Constitució (actual plaça de Joaquim Mir) són algunes de les instantànies que s'hi poden trobar.

El Centre d’Estudis de Montornès, en col·laboració amb l’Arxiu Municipal, ha elaborat un àlbum amb les dotze postals més antigues del municipi. Aquestes fotografies reprodueixen el Montornès de la segona dècada del segle XX, en aquell moment, un poble agrícola i petit on hi vivien al voltant de 1.000 habitants. 

Al recull es poden veure instantànies com la torre d’homenatge del castell de Sant Miquel, la Riera (el riu Mogent), la plaça de la Constitució (actual plaça de Joaquim Mir) i les tres masies més rellevants del municipi, com can Vilaró, manso Calders i can Quirze. Les imatges han estat extretes de postals que es conserven a l’Arxiu Històric mentre que la reproducció ha anat a càrrec de Gràfiques Mogent.

L’àlbum es podrà adquirir per 3€ a la parada que el Centre d’Estudis de Montornès del Vallès instal·larà a la  plaça de Pau Picasso el proper 23 d’abril durant la diada de Sant Jordi.

Des del 2012 impulsant la cultura i el patrimoni històric 

No és el primer cop que el Centre d'Estudis elabora un producte cultural d'aquest tipus, a principis d'any també va posar a l'abast del veïnat un calendari amb fotografies representatives de les festes i tradicions del poble. Des de la seva creació al 2012, el CEMV ha organitzat cicles de cinefòrum i ha impulsat la publicació de la revista “Dalmanla”, un magazín elaborat per estudiants i persones graduades en diferents disciplines com la geologia, la comunicació, les belles arts i la filosofia, entre d'altres. També col·laboren en la dinamització d‘activitats socioculturals. 

 

 

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Primer recull de postals antigues de Montornès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona