CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Mons Observans celebra la Setmana de la Ciència

Mons Observans celebra la Setmana de la Ciència

19/11/2015

El jaciment romà se suma a la celebració de la Setmana de la Ciència amb dues conferències sobre pintures murals i un taller per conèixer de primera mà les eines tecnològiques que feia servir la societat grecoromana

Per tercer any consecutiu, el jaciment Mons Observans reivindica el seu valor històric a través d’un seguit d’activitats organitzades amb motiu de la 20a Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

El diumenge 22, a les 10.30 h es farà una conferència sobre la restauració de pintures murals amb les restauradores Débora Iglesias i Isabel Parra, i a les 11 h una altra sobre l’estudi dels pigments i els morters amb la doctora en geologia Àfrica Pitarch i els doctors en arqueologia Esther Rodrigo i Josep Guitart.

Un taller de ciència per acabar la jornada

Per tancar el programa, l’empresa Còsmik oferirà un taller de ciència amb toga que donarà als visitants la possibilitat de descobrir quines eren les maquinàries i les fonts d’energia que utilitzaven grecs i romans.

La màquina de vapor d’Heró d’Alexandria, la clepsidra o el quadrant solar són alguns dels ítems que es faran servir.

 

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Setmana de la Ciència a Mons Observans

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona