CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Una conferència sobre el tractat dels Pirineus, complement dels actes institucionals de la Diada

Una conferència sobre el tractat dels Pirineus, complement dels actes institucionals de la Diada

04/09/2015

La programació prevista per commemorar l’Onze de Setembre inclou una conferència de l'historiador Òscar Jané i Checa, el dia 9. La mateixa Diada es farà la tradicional ofrena floral acompanyada de les actuacions de l’esbart i de la coral de la Lira, i de sardanes als Jardins de l’Ajuntament.

Des de l'any 2012 i amb l’objectiu de complementar l'acte institucional de l'11 de Setembre, l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Oficina de Català, programa una conferència de carácter didàctic al voltant de la història de Catalunya o sobre la llengua catalana.

Enguany, l’historiador Òscar Jané i Checa oferirà una conferència sobre les conseqüències del tractat dels Pirineus signat el 1659 per part dels representants de Felip IV de Castella i III d'Aragó, i els de Lluís XIV de França i que va representar la cessió a França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya. 

Òscar Jané i Checa és doctor en Història per la Universitat de Toulouse-Le Mirail i per la Universitat Autònoma de Barcelona i, en aquests moments, està vinculat al Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB com a personal docent investigador. 

La conferència tindrà lloc el 9 de setembre, a les 19 h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

Ofrena floral i actuacions  

Per a la Diada, s’ha previst la tradicional ofrena floral al monòlit de l’Onze de Setembre per part d’entitats, associacions i formacions polítiques. També hi haurà l’actuació de l’esbart dansaire i de la coral de la Lira i, seguidament, sardanes amb la Cobla  Blanes.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes, Patrimoni històric
El quadre de Laumosnier il·lustra el programa d'activitats d'enguany

Arxius adjunts

  • Diada 2015 (PDF, 449 kB)
    El targetó amb les activitats en format pdf
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona