CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Commemoració del 93è aniversari de la proclamació de la II República

Commemoració del 93è aniversari de la proclamació de la II República

Dia i hora: diumenge 14/04/2024 a les 18:00

Lloc: Can Saurina (c. Major, 2)

Per commemorar el 93è aniversari de la proclamació de la II República, es farà l'obertura d'una exposició sobre les persones deportades que van ser obligades a treballar per als nazis, una conferència sobre el tema i una ballada de sardanes.

La regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament ha programat diverses activitats el 14 d'abril per commemorar el 93è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola.

18 h -  Ballada de sardanes a la plaça de la República amb l’Associació Cultural Palau Dalmanla.

A continuació: parlaments a càrrec del president de l’Amical de Mauthausen, Joan Calvo; el comissari de l’exposició per la URV, Jaume Camps; l’alcalde, José A. Montero; i el regidor de Memòria Democràtica, Sergi Martínez.

19.30 h - Obertura de l’exposició Lliçons per al present: Rotspanier. Treballadors forçats espanyols a la Segona Guerra Mundial. La (des)memòria europea de l'antifeixisme, un projecte impulsat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb altres entitats i universitats espanyoles, franceses i alemanyes. La mostra està emmarcada en el projecte europeu Rotspanier i inclou imatges i textos sobre les més de 50.000 persones exiliades i deportades de la Guerra Civil espanyola que van ser forçades a treballar per a l’Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial. Els nazis els anomenaven “rotspanier”.

L’exposició romandrà a Can Saurina fins al 5 de maig. L'horari de visita és el següent: 

  • Dijous i divendres, de 18 a 21 h.
  • Dissabtes, d’11 a 14 h.

L'entrada és gratuïta i l'aforament limitat.

Arxivat a: Cultural, Sociocultural
Cartell dels actes
Cartell dels actes
Una imatge de l'exposició "Rotspanier. Treballadors forçats espanyols durant la Segona Guerra Mundial. La (des)memòria europea de l'antifeixisme."
Una imatge de l'exposició "Rotspanier. Treballadors forçats espanyols durant la Segona Guerra Mundial. La (des)memòria europea de l'antifeixisme."
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona