CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > "Mauthausen, l'univers de l'horror", a Can Saurina

"Mauthausen, l'univers de l'horror", a Can Saurina

05/05/2022

Aquest dimecres s'ha inaugurat l'exposició "Mauthausen, l'univers de l'horror" amb una xerrada sobre la repressió al col·lectiu LGBTI durant el nazisme i el franquisme. La mostra es podrà veure fins al 15 de maig.

Els actes per commemorar el 77è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen a Montornès continuen. Aquest dimecres, l'expert en història LGBTI i autor del blog "Armari Obert", Leopold Estapé, ha ofert una conferència a Can Saurina sobre la repressió al col·lectiu LGBTI durant el nazisme i el franquisme.

Abans, la trentena de persones assistents han estat les primeres a veure l'exposició "Mauthausen, l'univers de l'horror" al mateix equipament. La mostra està formada per una quarantena de plafons que expliquen el drama dels republicans espanyols al camp de Mauthausen, en un recorregut gràfic que s'inicia a la II República.

L'exposició es pot visitar fins al 15 de maig, de dilluns a dissabte de 17 a 20 h, i els diumenges d'11 h a 14 h. El 9 de maig, a les 19 h, tindrà lloc una visita guiada amb el president d'Amical Mauthausen, Joan Calvo.

A més, aquest divendres 6 de maig a les 19 h, a la plaça de la República, Esther Lázaro, de Therkas Teatre, interpretarà el recital "Cançons de guerra i exili". 

Transmetent el valor de la memòria a les generacions més joves

L'alumnat de 4t d'ESO de tots dos instituts i els de 1r de Batxillerat de l'Institut Vinyes Velles faran visites guiades a l'exposició "Mauthausen, l'univers de l'horror" durant els propers dies.

En total, passaran per la mostra 280 joves guiats pel tècnic de Patrimoni, Ferran Díaz, que els aproparà la realitat d'un moment històric que cal rememorar i donar a conèixer als més joves perquè mai més no es torni a repetir.

Arxivat a: Patrimoni històric
Un moment de la inauguració de l'exposició "Mauthausen, l'univers de l'horror".
Veïns i veïnes fent la primera visita a l'exposició "Mauthausen, l'univers de l'horror".
Leopold Estapé a la conferència sobre sobre la repressió al col•lectiu LGBTI durant el nazisme i el franquisme.
Els instituts del poble han organitzat diverses visites guiades a l'exposició "Mauthausen, l'univers de l'horror".
Ferran Díaz, tècnic de Patrimoni, fa les visites guiades.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona