CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Benvinguda i reconeixement a les persones que han completat la darrera edició del mòdul C del Certificat d’Acollida

Benvinguda i reconeixement a les persones que han completat la darrera edició del mòdul C del Certificat d’Acollida

17/12/2021

Un total de 8 persones de procedències diverses han completat la darrera formació sobre la societat catalana i el seu marc jurídic que es requereix per obtenir el Certificat d’Acollida. El Centre Juvenil Satèl·lit ha acollit l’acte de lliurament dels diplomes aquest dijous a la tarda, amb la presència de l’alcalde, José A. Montero.

Per cinquena i darrera vegada aquest any, el departament municipal de Polítiques Migratòries ha organitzat un curs per donar la possibilitat a les persones nouvingudes d’aconseguir el mòdul C del Certificat d’Acollida.

Entre l’octubre i el desembre, 12 persones d’orígens diversos com Marroc, Gàmbia, Hondures, Colòmbia, Uruguai, Paraguai i Veneçuela han seguit la formació, centrada en el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. Finalment, 8 d’elles l’han completat del tot.

Una vegada assolits el mòdul C, l’A (aprenenatge de la llengua) i el B (coneixements laborals), l’alumnat pot obtenir el Certificat d’Acollida que permet l’emissió dels informes d’estrangeria des del departament municipal de Polítiques Migratòries.

L’acte d’entrega dels diplomes ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al Centre Juvenil Satèl·lit amb la presència dels i les alumnes, així com de l’alcalde, José A. Montero. A la trobada, se’ls ha donat la benvinguda al municipi i s’ha realitzat un intercanvi d’impressions i experiències entre les persones assistents.

Les sessions del darrer curs del mòdul C s’han celebrat al Centre Juvenil Satèl·lit de manera presencial.

Una formació transversal

Les persones que han completat el curs del mòdul C han pogut conversar sobre temes d’actualitat amb agents de la Policia Local i professionals dels departaments de Polítiques d’Igualtat i Cultura i Patrimoni. Amb elles han parlat de qüestions com la igualtat entre homes i dones, així com de la història del poble, amb l’objectiu de conèixer l’entorn i participar en la comunitat.

A més, a principis de novembre, l’alumnat va visitar la instal·lació artística Khaled, camí del refugi al Teatre Margarida Xirgu, per conèixer l’experiència de diversos artistes a la recerca de refugi.

Arxivat a: Ciutadania, Serveis Socials
Participants en el curs del mòdul C amb l'alcalde, José A. Montero; la cap de l'Àrea d'Acció Social, Anna González; i la tècnica de Polítiques Migratòries, Anna Meca.
Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona