CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Es busca voluntariat per col·laborar amb el Gran Recapte d’Aliments

Es busca voluntariat per col·laborar amb el Gran Recapte d’Aliments

16/11/2021

El Banc dels Aliments, Càritas de Montornès i l’associació Volumont fan una crida a aquelles persones que vulguin informar la ciutadania sobre la campanya i convidar-la a participar-hi entre el 19 i el 20 de novembre. Per inscriure’s com a voluntari o voluntària als supermercats del poble cal adreçar-se al web del Gran Recapte.

La recollida d’aliments El Gran Recapte torna als establiments el 19 i el 20 de novembre. Amb la 13a edició de l’esdeveniment es demana la col·laboració ciutadana per la davallada de reserves d’aliments i l’augment de la demanda de persones necessitades.

Aquests dies, el Banc dels Aliments, Càritas de Montornès i l’associació local Volumont enllesteixen els preparatius per coordinar la campanya al municipi.

L’organització va modificar el format de l’activitat l’any passat per la crisi sanitària, i en comptes de recollir aliments es va realitzar una campanya virtual de donacions monetàries que la ciutadania va poder aportar a les caixes dels supermercats.

Enguany, malgrat suprimir la donació física d’aliments, els voluntaris i les voluntaris jugaran un paper essencial a l’hora d’informar i convidar a participar les persones que entrin als supermercats a fer les seves aportacions econòmiques quan passin per caixa.

En aquesta edició, a Montornès, es demana la col·laboració d’una cinquantena de veïns i veïnes que es distribuiran entre els cinc establiments participants.

Les reserves d’aliments, en un moment crític

Des de la irrupció de la COVID-19, el Banc dels Aliments ha hagut d’afrontar un augment exponencial de la demanda de productes de primera necessitat. El nombre de persones receptores va passar de les 195.000 que hi havia el gener de 2020 a les 250.000 que hi ha actualment, el que suposa un increment del 30 %.

Malgrat les dificultats, al llarg de l’any passat es van distribuir prop de 30 milions de quilos d’aliments que van arribar a 250.000 persones cada mes, a través de 628 entitats receptores.

Per apuntar-se com a voluntari/a al Gran Recapte cal adreçar-se al web de l'activitat i seleccionar els supermercats i els torns desitjats.

Arxivat a: Ciutadania
Imatge de l'activitat
Persones voluntàries al Gran Recapte (imatge: Gran Recapte d'Aliments).
Persones voluntàries al Gran Recapte (imatge: Gran Recapte d'Aliments).
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona