CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Recordatori sobre la prohibició de fer foc

Recordatori sobre la prohibició de fer foc

01/07/2021

Coincidint amb l'inici del període de més calor, l'Ajuntament ha intensificat la informació a la ciutadania sobre la prohibició de fer foc i la prevenció d'incendis. S'ha fet una bustiada als carrers dels barris més propers a la zona forestal i s'han penjat bans a equipaments, dependències municipals i altres punts d'informació.

Aquests dies, el veïnat de les zones més properes als espais forestals rep a casa informació amb mesures sobre la prevenció d'incendis. Tot i que la prohibició de fer foc comença el 15 de març, anualment l'Ajuntament reforça la comunicació a la ciutadania depenent de la meteorologia i, en general, coincidint amb l'inici dels mesos de més calor. A més de la bustiada, s'han penjat bans a les dependències municipals i altres punts d'informació.

La prohibició de fer foc, que es perllonga fins al 15 d'octubre, estableix que no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat, en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. A Montornès, amb 739 hectàrees de zona forestal, és molt important el compliment de la mesura per tal de prevenir incendis.

Què es pot fer i què no

Segons el que estableix la normativa no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa a disposició dels usuaris al seu lloc web més informació sobre aquesta normativa  i sobre com obtenir l'autorització si s'han de realitzar determinats treballs i activitats que suposen risc d'incendi forestal. La trobareu en l'enllaç adjunt.

Arxivat a: Via pública
Senyal d'advertiment per a la prevenció d'incendis

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona