CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El documental "Amb ulls de dona", accessible a la xarxa

El documental "Amb ulls de dona", accessible a la xarxa

09/06/2021

L'Arxiu Municipal ha promogut la difusió del documental "Amb ulls de dona" amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius que es commemora del 7 a l'11 de juny.

L'Arxiu Històric Municipal de Montornès del Vallès s'ha sumat a la commemoració de la Setmana Internacional dels Arxius amb la publicació del vídeo Amb ulls de dona. La difusió s'ha fet a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Montornès, aquest dimecres, 9 de juny, coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius.

Recentment l’Arxiu ha ingressat les gravacions completes de les entrevistes que l’empresa Sabem.com va fer a 11 dones de Montornès l’any 2018 i que van servir de base per al documental que es va presentar al març de 2019. Són més de 400 minuts de conversa en els quals montornesenques de diferents generacions, a partir de les seves experiències personals, posen de manifest la situació de la dona a la societat, les coses que han millorat i les coses que segueixen i es resisteixen a canviar.

La gravació es va dur a terme per iniciativa de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament. Hi van participar les veïnes Montserrat Garcia, Encarna Gascón, Margarida Gómez, Meritxell López, Emilia López, Isabel Martínez, Ángela Moreno, Lídia Palacios, Isabel Simón, Lola Vico i Maria Rosa Vinyallonga

Amb ulls de dona és el documental de 35 minuts que recull de forma sintètica aquestes entrevistes en les quals les protagonistes parlen sobre els jocs i les joguines de la infantesa, l’escola, els temps del franquisme, l’educació sexual, els estudis, la feina de la llar, l’esport, el sortir de casa i tornar a casa, l’assetjament i la violència, la promiscuïtat, la parella i el matrimoni, la maternitat, etc. Un vídeo per fer visible el pes del masclisme i l’evolució del feminisme a nivell local. 

Persones, arxius, vides

El Dia Internacional dels Arxius està promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA). L'esdeveniment se celebra arreu del món i s’allarga durant tota la setmana. L’any passat, els arxius van idear una campanya amb l'objectiu de donar protagonisme a les persones, en un moment excepcional, quan començava la pandèmia de la COVID-19. Enguany, els arxius continuen units, sota la mateixa campanya Persones – Arxius – Vides.

La contribució de l'Arxiu Municipal de Montornès s'ha materialitzat aquest 2021 en la difusió a les xarxes del documental "Amb ulls de dona", protagonitzat per 11 veïnes del poble.

Arxivat a: Ciutadania, Patrimoni històric
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona