CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Lectures, educació, teatre i joc en la nova programació “Eduquem i gaudim en família”

Lectures, educació, teatre i joc en la nova programació “Eduquem i gaudim en família”

01/04/2021

El Departament municipal d’Educació ha programat noves propostes de caràcter trimestral adreçades a famílies i professionals del sector. En aquesta ocasió s’ha donat continuïtat a temes tractats en anteriors edicions: les recomanacions de llibres, el funcionament del cervell o l’educació sexual dels més petits, entre d’altres.

Mares, pares, infants, joves i professionals ja poden consultar la programació d’activitats Eduquem i gaudim en família del segon trimestre de l’any. El Departament municipal d’Educació ha recollit tot de propostes familiars amb contingut educatiu que tindran lloc a Montornès entre l’abril i el juny.

Tot i que el programa segueix condicionat per l’evolució de la pandèmia, en aquesta ocasió el departament ha recuperat activitats presencials, prioritzant els espais de joc en família.

A més de continuar introduint sessions d’interès tant per a famílies com per a professionals (docents, educadors/es, monitors/es...), a nivell de continguts hi ha noves sessions de temes abordats en anteriors edicions de la programació: les recomanacions literàries, la neurociència, l’educació sexual d’infants i joves i l’acompanyament a nens i nenes de 0 a 3 anys. També es contempla una xerrada sobre el canvi d’etapa de primària a secundària que el departament ja va organitzar el curs passat.

Destaquem...

  • Recomanacions lectores. Aquest és un bon moment per potenciar la lectura, hem de passar més temps a casa i llegir pot ajudar a petits i grans a viure millor tot el que està passant. La programació inclou una sessió amb la mediadora en foment de la lectura Judith Navarro Royo, amb propostes per a infants de 8 a 12 anys. A banda de a famílies, la trobada pot interessar a docents i educadors per promoure l'hàbit.

  • Xerrada Emocions i aprenentatge. Donant continuïtat al tema de la neurociència, Héctor Ruiz analitza el que la ciència diu del paper de les emocions en l’aprenentatge.

  • Xerrada El viatge de primària a secundària. Després de la xerrada per a famílies amb fills i filles de 6è celebrada el curs passat, el departament n’ha programat una altra per ajudar a entendre aquest canvi d’etapa que sovint genera neguit entre petits i grans.

  • Continuïtat del Petit Mir, però sense l’espai de joc. L’espai està liderat per l’equip de la Llar d’infants Pública El Lledoner. En aquesta ocasió parlarà de com acompanyar els infants en els primers tres anys de vida.

  • Espais de joc en família. Tot i que depenen de l’evolució de la pandèmia hi ha previstes dues jornades amb espais de joc per gaudir en família: el Dia Internacional del Joc (28 de maig) i una altra l’11 de juny.

  • Xerrada Com acompanyar la sexualitat dels infants. Un mes després de la seva conferència sobre la regla a Montornès, la psicològa en educació i salut sexual Anna Salvia ofereix una sessió sobre l’educació sexual dels més petits, un tema tractat en anteriors ocasions.

  • Espai de Debat Educatiu. Es dona continuïtat a l’espai de trobada mensual entre professionals i famílies per debatre sobre l’educació i trobar criteris compartits. Durant aquest trimestre es continuarà amb el tema iniciat el curs passat: la coeducació. Amb la col·laboració de l’entitat Coeducacció.

Per a més informació i formalitzar les inscripcions a les activitats educatives podeu enviar un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar al telèfon 671 001 527. També podeu consultar i descarregar la programació a l'enllaç adjunt.

El nou programa Eduquem i gaudim en família també recull els espectacles familiars inclosos en la nova programació Montornès Aixeca el Teló. Es tracta de les obres Una poma, un pomer de la companyia De Paper; El viatge de l’elefanta Sara amb Lady Albergínia i el Senyor Patata Produccions; i De Simba a Kiara, Tributo al Rey León, amb la companyia Onbeat.

En aquest cas podeu reservar les vostres entrades al portal entrades.montornes.cat i demanar més informació al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Covid-19 i Escola, Educació, Infància
Imatge de la programació "Eduquem i gaudim en família" Abril-Juny 2021
imatge: feelgoodjunkie
imatge: Anna Salvia
.
Pare llegint amb el seu fill (imatge: StockSnap)
Espai de joc al Centre Infantil Pintor Mir
imatge: hainguyenrp
.
"De Simba a Kiara, Tributo al Rey León" (imatge: cia Onbeat)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona