CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Teatre Margarida Xirgu s'il·luminarà de color groc per visibilitzar l’endometriosi

El Teatre Margarida Xirgu s'il·luminarà de color groc per visibilitzar l’endometriosi

25/03/2021

L’Ajuntament il·luminarà l’equipament cultural de color groc la nit del 27 al 28 de març per donar a conèixer l’endometriosi, una malaltia ginecològica freqüent que afecta una part de les dones en edat fèrtil. Montornès s'afegeix així a la convocatòria de l'entitat ENDO&CAT i de l’Associació Catalana de Municipis.

A l’entorn de la commemoració del Dia Mundial de l’Endometriosi del 14 de març, l’Associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya (ENDO&CAT) proposa als municipis catalans que il·luminin de color groc la façana d’algun edifici emblemàtic la nit de dissabte 27 de març a diumenge 28 de març.

Així, a partir de la petició de l’Associació Catalana de Municipis i d’un grup de veïnes de Montornès, el consistori deixarà encesos els focus del Teatre Margarida Xirgu durant la nit.

L’endometriosi és una malaltia ginecològica força desconeguda que afecta un 15 % de les dones en edat fèrtil. Les persones que la pateixen experimenten un creixement del teixit endometrial fora de la cavitat uterina, el que comporta la formació de quists, nòduls o implants a la regió pelviana. Es tracta d’un seguit d’afectacions que minven la qualitat de vida de les dones que pateixen endometriosi, provocant astènia (fatiga crònica), disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), síndrome miccional, infertilitat i trastorns intestinals, entre d’altres.

Actualment es desconeixen les causes que provoquen la malaltia, de la qual encara no hi ha cura i que es diagnostica en un termini mig de 9 anys.

A banda d’oferir assessorament a les afectades i a les seves famílies, ENDO&CAT té com a missió donar a conèixer l’endometriosi per poder impulsar-ne la investigació.

Arxivat a: Promoció de la Salut
El teatre lluirà llum groga per donar visibilitat a l'endometriosi
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona