CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Mons Observans tornarà a obrir al públic el 21 de març

Mons Observans tornarà a obrir al públic el 21 de març

11/03/2021

El 21 de març hi tornarà a haver visites guiades a Mons Observans amb cita prèvia i grups reduïts. El jaciment ha rebut recentment la màxima qualificació del programa pilot d'avaluació d'impacte de la recerca (RIA) per als Centres de Recerca de Catalunya.

Les restes romanes de Mons Observans podran tornar a rebre visitants a partir del proper 21 de març, després d'estar tancades des del mes de novembre. L'obertura es farà seguint tots els protocols de seguretat dictats pel PROCICAT pel que fa a mesures i aforaments. L'horari serà d'11 a 14 h.

Per tal de poder controlar la circulació de persones, organitzar els petits grups de visita guiada i garantir una visita segura, s'haurà de fer reserva prèvia i s'assignarà una hora concreta d'accés al recinte arqueològic.

La reserva s'ha de fer abans del dia 19 a les 13 h a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

La programació de futures activitats es farà en funció del que permetin les normes sanitàries. 

Excel·lència reconeguda

El treball dut a terme a Mons Observans per a la promoció del territori, la divulgació i la recerca històrica i científica ha estat reconegut en diverses ocasions. La més recent ha estat l'obtenció de la qualificació "A" en la prova pilot del programa d’avaluació d’impacte social de la recerca (RIA, Research Impact Assessment). Una qualificació que només han obtingut cinc centres CERCA (Centres de Recerca de Catalunya), d’entre els 38 presentats a la prova.

En els darrers anys, el Parc Natural i Arqueològic de Mons Observans també ha rebut diversos guardons en els camps de l'arquitectura i el paisatge, com la Medalla d'Or del Premi Internacional DOMUS Fassa Bortolo, el Premi Ciudad i Paisaje de la XII Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo i el Premi d'Opinió del Públic dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme. En tots els casos s'ha valorat l'excel·lència de la feina que ha fet de Mons Obervans un espai de referència per a l'estudi i la divulgació de la romanització al Vallès. 

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Vista aèria del jaciment (Imatge facilitada per l'Estudi d'Arquitectura Toni Gironès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona