CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Constituïda la Taula tècnica per a la promoció de la Convivència

Constituïda la Taula tècnica per a la promoció de la Convivència

16/12/2020

La Taula està formada per professionals de l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència com la Policia Local, els serveis de Mediació Ciutadana i de suport a les Comunitats veïnals i agents cívics, entre altres. Es preveu que s'hi puguin integrar, puntualment, altres agents del territori. L'objectiu és avançar cap a polítiques de seguretat i convivència cada vegada més integrals i preventives.

Aquesta setmana s'ha constituït la Taula tècnica per a la promoció de la Convivència de Montornès. El nou òrgan neix com un espai de treball que facilitarà la coordinació entre els diferents professionals que formen l’Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència, i afavorirà el treball transversal i la cooperació amb altres àrees de l’Ajuntament. Servirà com a espai de reflexió i suport a la planificació de polítiques de convivència i d'elaboració d'estratègies d’acció. 

En el grup motor de la taula hi està representada la direcció política i tècnica de l’Area i els professionals que la integren: Policia Local, el Servei de Mediació Ciutadana, el Servei de suport a les Comunitats veïnals, així com agents cívics i el personal tècnic que s'anirà incorporant durant el proper any al departament de Convivència.

La constitució d'aquesta Taula tècnica respon a la voluntat municipal d’avançar cap a polítiques de seguretat i convivència més integrals i preventives. Es farà a partir del treball coordinat de diversos perfils tècnics, la Policia Local i els agents del territori, que es podran incorporar puntualment a la Taula en el futur.

La iniciativa també permetrà consolidar serveis i actuacions impulsats durant els anys en què es va desenvolupar el Projecte d'Intervenció Integral a Montornès Nord, i fer-los extensius a tot el municipi.

Tant per a la constitució de la taula com per al seu impuls i consolidació l’Ajuntament ha comptat amb el suport tècnic del Servei de Convivència i Diversitat de la Diputació de Barcelona.  

El Pla de convivència de Montornès: drets, deures i relacions comunitàries

El marc de referència de la Taula per a la promoció de la Convivència és el Pla de Convivència de Montornès del Vallès, redactat durant els anys 2019 i 2020 amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

El Pla és el punt de partida que farà possible una política sostinguda i eficaç en matèria de convivència al conjunt de Montornès durant els propers anys. El projecte marca uns objectius clars i definits, però amb capacitat d’adaptació en funció del context canviant de cada moment. 

El contingut del document s’estructura en tres eixos: els drets (per garantir condicions de vida dignes, la igualtat d’oportunitats i l’exercici actiu dels drets de ciutadania); els deures (per promoure el civisme, la corresponsabilitat i el respecte als altres); i les relacions comunitàries (per afavorir les relacions veïnals, de cooperació, la participació social i el sentiment de pertinença al municipi en un marc de respecte a la diversitat social).

El Pla de Convivència serà presentat al Ple municipal durant els propers mesos.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Un moment e la primera trobada de la Taula tècnica per a la promoció de la Convivència
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona