CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Viu el Besòs!”, 81 propostes per a la millora de la conca del riu

“Viu el Besòs!”, 81 propostes per a la millora de la conca del riu

14/12/2020

Avui el Consorci Besòs Tordera i el Consorci del Besòs han presentat el pla d’actuacions de millora "Viu el Besòs!", amb un import de gairebé 228 milions d'euros. L’acte ha comptat amb les intervencions de l'alcalde, José A. Montero, i de representants d'altres administracions.

El pla Viu el Besòs! és una iniciativa de gran abast que pretén implantar millores necessàries per a la conca del riu. Amb un pressupost de prop de 228 milions d’euros, el projecte contempla un total de 81 propostes d’actuacions a realitzar en un tram de 72 km de la conca, amb una superfície superior als 500 Km2, que beneficiarà de manera directa prop de 3 milions d’habitants. 

El projecte es divideix en sis àrees diferenciades: la reducció de la contaminació i la millora de la qualitat de l’aigua; la millora de la biodiversitat i la connectivitat ecològica; l’agricultura urbana sostenible; els espais per a la salut i la mobilitat sostenible; l’adaptació al canvi climàtic i la innovació; i la comunicació i la sensibilització ambiental.

Es tracta de desenvolupar accions com ara la construcció de tancs de tempesta i control de punts; la recuperació ecològica d’hàbitats i eradicació d’espècies exòtiques invasores; o la monitorització del risc d’inundació vinculat als efectes del canvi climàtic per a la seguretat de la ciutadania.

El pla Viu el Besòs! del Consorci Besòs Tordera i del Consorci del Besòs compta amb el suport de diverses administracions com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació i l’Agència Catalana de l’Aigua i l'objectiu es aconseguir fons europeus per poder tirar-ho endavant al més aviat possible.

Acte de presentació a la llera del riu a Montornès

L'acte de presentació del pla s'ha celebrat a la llera del Besòs en el seu pas per Montornès, justament a la zona on, fa un any, es va produir l’incendi de la fàbrica de reciclatge de dissolvents Ditecsa que va ocasionar greus afectacions al medi.

La trobada ha comptat amb els parlaments de l’alcalde, José A. Montero; el president del Consorci Besòs Tordera, Josep Monràs; la presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz; la presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Núria Parlón; i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao.

Podeu consultar el pla Viu el Besòs! en el pdf adjunt.

Arxivat a: Medi Ambient
Foto de grup dels representants de les administracions que han assistit a la presentació del projecte "Viu el Besòs!".
L'alcalde de Montornès, José A. Montero, amb l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Núria Parlón; i el president del Consorci Besòs Tordera, Josep Monràs.
L'alcalde de Montornès, José A. Montero, en un moment de la seva intervenció.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona