CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Una Festa Major participativa, segura i diferent!

Una Festa Major participativa, segura i diferent!

22/09/2020

Presencialment, a les xarxes socials i per televisió, la ciutadania ha seguit la vintena d’actes culturals programats durant la Festa Major. Les activitats s’han desenvolupat amb normalitat i complint escrupolosament els aforaments i les distàncies de seguretat.

La situació sanitària ha fet que la programació d’activitats de la Festa Major 2020 hagi estat ben diferent a la d’altres anys, però no ha impedit que la ciutadania hagi pogut reviure l’esperit festiu amb els actes.

Entre divendres i dilluns espais com l’aparcament de la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes, la Carpa Polivalent El Sorralet, o els patis de Can Xerracan i La Lira han acollit una vintena de propostes lúdiques per a tots els gustos.

La Comissió de Festes, les entitats i l’Ajuntament han previst totes les mesures necessàries per poder celebrar els actes amb seguretat: el control de temperatura a l’hora d’entrar, la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic, la distància mínima interpersonal i l’ús de mascareta. Per respectar l’aforament màxim de les activitats, el veïnat ha hagut de reservar la seva entrada prèviament al web entrades.montornes.cat o bé presencialment al Casal de Cultura.

La xarxa de voluntariat #CuidemnosMontornès ha estat un dels col·lectius protagonistes de la Festa Major 2020. L’agrupació s’ha encarregat del pregó de divendres a la Carpa Polivalent El Sorralet i ha estat el centre de l’exposició Teixint Solidaritat, oberta al públic fins diumenge a Can Saurina.

La zona de concerts ha estat l’escenari principal de les nits, amb els esperats concerts de Roba Estesa, Valira i Joan Mirock i amb la nit d’humor de Calladitas estáis más guapas. El públic més jove ha acudit al pati de Can Xerracan i ha aplaudit el concert acústic amb la cantautora local Ariana Zar i l’espectacle del Mag Marín. Un any més, les famílies han tingut el seu espai a la Moguda Panda, aquest cop celebrada al pati de l’Escola Palau d’Ametlla. També, la Penya Pere Anton ha fet seu el pati de La Lira amb el monòleg de la Maga Paiva, el concurs de flams i el Tortillantón.  

La previsió de pluja del Dilluns de Festa Major ha comportat l'anul·lació d'actes com l’audició de sardanes amb la Cobla Premià, L’Animalada o els monòlegs Big Van Ciència. Tot i això, l’espectacle Como en casa de uno... en ningún sitio amb Santi Rodríguez i el castell de focs d’artifici patrocinat per Lucta han permès acomiadar la Festa Major per la porta grossa.    

Tampoc podia faltar l’habitual campanya de donació de sang per Festa Major, aquest cop al Casal de Cultura. Un centenar de persones han reservat torn de manera telemàtica per anar-hi i han exhaurit les entrades.

La Festa Major 2020, a tot arreu

Per arribar al màxim públic possible, i seguint la línia de les Festes de Sant Joan, s’ha retransmès el pregó i el concert amb l’Orquestra Maravella per Vallès Visió i l’espectacle de Santi Rodríguez al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Com cada any, les persones usuàries de les xarxes socials han pogut seguir les propostes en directe amb publicacions, piulades i stories als perfils de Facebook, Twitter i Instagram de l’Ajuntament i de Ràdio Montornès. A més, l'Associació Fotogràfica Montornès ha realitzat un photocall virtual a les xarxes socials amb l'etiqueta #FM_photocall_FM2020.

AVÍS: El departament municipal de Joventut ha anunciat a les seves xarxes socials que treballa en una nova data per als monòlegs Big Van Ciència. Properament la comunicarà a través dels mateixos canals. Les entrades del 21 de setembre seran vàlides per a la nova data.

Arxivat a: Cultura i festes
Voluntaris i voluntàries de la xarxa #CuidemnosMontornès amb els Gegants de Montornès, després del pregó.
La zona de concerts plena de gom a gom però amb les distàncies de seguretat per veure "Calladitas estáis más guapas".
L'actor i humorista Santi Rodríguez en un moment del seu xou i amb la samarreta de la Festa Major 2020.
Roba Estesa en ple concert.
La cantautora local Ariana Zar actuant en format acústic.
A l'hora d'accedir al recinte de les activitats, la ciutadania ha hagut de passar els controls de temperatura i la desinfecció de mans.
Les truites participants en el Tortillantón 2020.
El Mag Marín i quatre joves del públic van protagonitzar el darrer número de l'espectacle.
La campanya de donació de sang, darrera activitat inclosa en la programació de la Festa Major 2020.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona