CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nous contenidors per a una recollida més eficient

Nous contenidors per a una recollida més eficient

05/06/2019

Aquesta setmana s'ha iniciat la substitució de tots els contenidors del municipi per uns de nous de càrrega lateral. El nou sistema comporta la clausura i desaparició de les sis illes de contenidors soterrats existents i simplifica el sistema de recollida que es podrà dur a terme amb un sol tipus de camió.

Aquests dies s'ha posat en marxa la renovació de tots els punts de recollida de deixalles que hi ha a Montornès. En total s'ubicaran 415 contenidors de càrrega lateral que es repartiran en 84 illes completes de reciclatge, la qual cosa significa un increment del 35% respecte el parc actual. També s'ha iniciat la clausura de les sis illes de contenidors soterrats que hi ha.

Els nous contenidors de rebuig són de tapa abatible. Les altres 4 fraccions són contenidors tancats, amb boques per llençar-hi els residus. Tots els contenidors incorporen de sèrie el sistema electrònic d’identificació RFID per tal de geoposicionar-los, comprovar els buidats que fan els camions i detectar possibles incidències.

La renovació dels contenidors permetrà implantar un sistema de recollida homogeni que es podrà dur a terme amb un sol tipus de camió i no amb tres models diferents com s'havia de fer fins ara.

La compra dels nous contenidors es va formalitzar fa uns mesos. L'adjudicació es va fer a  l’empresa Ros Roca, SA per un import total de 290.089,96 €.

La substitució dels contenidors s'ha iniciat pel barri Ametller, Can Parera, La Bòbila, El Castell i Can Coll i anirà progressant durant les properes setmanes fins a cobrir tot el municipi.

Millor servei de recollida de voluminosos i nou servei de recollida de poda

Durant les darreres setmanes s'han introduït novetats en els serveis a la ciutadania pel que fa a la recollida de voluminosos i de residu verd. En el cas dels voluminosos, s'ha simplificat el sistema de manera que ja no cal trucar a l'Ajuntament per sol·licitar-lo. Només cal treure els trastos vells a la vorera els dilluns o dijous al vespre, i els dimarts i els divendres, es fa la recollida.

També s'ha creat un nou servei de recollida de poda i residu verd. En aquest cas, qui necessiti el servei pot demanar la saca a l'OAC i deixar-la plena els dimarts al vespre al davant de casa. La recollida es duu a terme els dimecres.

Arxivat a: Ciutadania, Via pública
Ubicació dels nous contenidors al Camí de la Justada
Una illa completa amb els nous contenidors
.
Nou sistema de buidat dels contenidors
Un dels nous camions de recollida
Servei de recollida de poda i residu verd
Servei de recollida de voluminosos i trastos
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona