CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'aigua, un dret per necessitat

L'aigua, un dret per necessitat

21/02/2019

Del 23 de febrer al 5 de març es desenvoluparà a Montornès la campanya "Som aigua" que posa en relleu el dret humà a aquest bé, imprescindible per a la vida, i al seu sanejament. La programació inclou, entre altres, dues jornades de debat sobre la gestió de l'aigua i l'exposició "L'aigua... allà i aquí" que es podrà visitar a Can Saurina.

Aquest dissabte, 23 de febrer es donarà el tret de sortida a la campanya "Som aigua". D'aquesta manera, Montornès s'anticipa a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua del 22 de març. La primera acció serà la inauguració, aquest dissabte 23 de febrer a les 12 h a Can Saurina, de l'exposició "L'aigua... allà i aquí", acompanyada per l'espectacle familiar de titelles Matito i la gota d’aigua de la companyia teatral Matito.

"L'aigua... allà i aquí" resumeix de forma gràfica la situació de l’aigua al món, donant compte de les condicions i dificultats per a l'accés, la potabilitat i el sanejament que té una gran part de la població. També parla del model de gestió pública de l’aigua a Catalunya i a Montornès i de com els projectes de cooperació internacional al desenvolupament, poden ser una eina de construcció de solidaritat. 

La gestió pública de l'aigua: processos, experiències i debat

La programació també inclou una sessió prevista per al 4 de març a les 19 h Can Saurina, en què s'explicarà el model de gestió pública de l'aigua que es duu a terme a Montornès, l'estat de les infraestructures, les millores realitzades i les previstes, i els costos del servei que estan inclosos a la taxa de l'aigua al municipi.

El dia 5, de 9 a 14 h, l'Espai Cultural Montbarri acollirà una jornada amb diverses ponències i taules rodones per debatre en profunditat els processos i experiències de gestió pública de l'aigua en l'àmbit supramunicipal. Hi intervindran, entre altres, representants del Consorci Besòs - Tordera, i d'ajuntaments com Terrassa, El Prat i Barberà del Vallès. Les persones interessades a inscriure's, ho poden fer en l'enllaç adjunt.

La programació està organitzada per l’Ajuntament de Montornès i les entitats Consorci de Gestió Integral d'Aigües de Catalunya i Enginyeria Sense Fronteres.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona