CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Comunicació > Notícies > L'Oficina de Català apropa la figura de Pompeu Fabra a Montornès

L'Oficina de Català apropa la figura de Pompeu Fabra a Montornès

05/11/2018

El dimecres 7 de novembre, a les 18 h la Biblioteca acull la representació del monòleg "Pompeu Fabra, jugada mestra" amb l'actor Òscar Intente. L'activitat està organitzada per l'Oficina de Català de Montornès com a part de la commemoració de l'any Fabra.

L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra amb motiu dels 150 anys del seu naixement i dels 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.   

En el marc d'aquesta celebració, l'Oficina de Català de Montornès proposa un apropament al perfil d'aquest lingüista insigne,  amb la representació del monòleg "Pompeu Fabra, jugada mestra". L'obra està escrita i interpretada per Òscar Intente sota la direcció de Maria Pla, ambdós membres de la companyia Inútils mots -teatre de la paraula-. El monòleg presenta, a través de la metàfora del tennis, un Fabra esportiu, com a àrbitre creador de les regles que permeten, igual que en el joc, que la llengua funcioni com a eina d'ús comú en tots els àmbits.  

Els testimonis i opinions de personalitats com Josep Pla, Salvador Espriu, Carles Riba, Joan Coromines, Joan Fuster o Pere Quart, ajudaran a fer entendre la seva enorme dimensió de la seva figura com a científic de la llengua.

Arxivat a: Cultura i festes
Òscar Intente en un moment de la representació (Foto: dossier "Pompeu Fabra, jugada mestra" Cia. Inútils Mots -teatre de la paraula-)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona