CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'experiència de plantar un arbre i veure'l créixer

L'experiència de plantar un arbre i veure'l créixer

31/10/2017

Una cinquantena d'alumnes de tercer de l'Escola Mogent han dut a terme aquest dimarts una plantada d'arbres al pati del centre. L'acció forma part del catàleg d’activitats que l’Ajuntament ofereix als centres educatius.

L'alumnat de tercer de l'Escola Mogent han viscut aquest dimarts l'experiència de plantar un arbre que ha de perdurar en el temps. Durant els propers tres anys, fins que arribin a sisè, el veuran créixer i observaran els efectes que les estacions hi produiran, com els canvis de fulles, la floració o la producció de fruits.

La plantada d'arbres forma part del catàleg d'activitats que l'Ajuntament posa a l'abast dels centres educatius del poble. L'activitat ha estat dirigida per monitors ambientals de l'entitat Bioeduca.

Aprendre a identificar i cultivar espècies autòctones

Per dur a terme la plantada s'han escollit espècies autòctones que aportaran ombra a l'espai i que no requereixen un excessiu manteniment. L'alumnat ha après a distingir diverses varietats amb els seus noms científics com el Celtis australis (lledoner), l'Acer monspessulanum (l'auró negre o de Montpellier) i el Fraxinus ornus (freixe de flor).

Els arbres, vuit en total, es mantindran per un sistema de reg per degoteig que en garantirà la cura durant tot l'any.

L'Escola Mogent, Escola Verda L'Escola Mogent va rebre l'any 2015 el distintiu d'Escola Verda que atorga el Departament d'Educació de la Generalitat. El centre desenvolupa des de fa anys un pla d'acció propi amb actuacions com un hort i un menjador ecològics, el foment de l’estalvi energètic i d’aigua, la recollida selectiva de residus, i la implantació d’hàbits com l’ús de gots personalitzats i carmanyoles per reduir la utilització d’articles d’un sol ús. L'escola també va crear la figura de l’ecodelegat, que realitza funcions com comprovar si s’han tancat els llums de les aules a l’hora del pati. Tot plegat amb el compromís ple de l'equip docent.

Arxivat a: Educació
Plantada d'arbres a l'Escola Mogent
Plantada d'arbres a l'Escola Mogent
Plantada d'arbres a l'Escola Mogent
Plantada d'arbres a l'Escola Mogent
Plantada d'arbres a l'Escola Mogent
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona