CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Alumnes de català de Montornès i Montmeló clouen el curs fent un tomb pel Montornès que ja no hi és

Alumnes de català de Montornès i Montmeló clouen el curs fent un tomb pel Montornès que ja no hi és

05/06/2017

Per tercer any, l'alumnat de català de Montornès i de Montmeló s'ha aplegat per celebrar de forma conjunta i amb una activitat cultural la cloenda del curs acadèmic. Hi han participat una trentena de persones.

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha tornar a ajuntar l'alumnat de Montornès i de Montmeló a l'entorn d'una activitat cultural compartida amb l'objectiu de fomentar les relacions d'ambdós municipis i el coneixement mutu. El 2015 es va fer una visita al jaciment romà Mons Observans, l'any passat un taller de mosaics al museu de Montmeló i enguany ha estat una ruta històrica pel centre de Montornès.

La ruta "Un tomb per la història de Montornès. De la sagrera a la carretera" està basada en el dietari Indrets desapareguts. Relats del Montornès que ja no hi és publicat el 2015 per l'Ajuntament de Montornès. Un estiuejant fictici, el sr. Traveria, explica a la gent d'avui com ha canviat el poble i els mostra indrets actualment desapareguts o que han patit una àmplia transformació. 

Els participants, de la má del sr. Travería, van poder descobrir l'evolució del municipi des del nucli, al voltant de l'església, fins a l'expansió del poble cap a la carretera, construïda als inicis del segle XX, tot cercant la comunicació i la modernitat. 

(Adaptació de la informació facilitada per l'Oficina de Català de Montornès)

Arxivat a: Cultura i festes
Foto de família de l'activitat (Foto: Oficina de Català de Montornès)
Un moment de la ruta (Foto: Oficina de Català de Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona