CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès, territori remença

Montornès, territori remença

11/05/2017

Aquesta setmana s'ha fet la presentació de la quarta edició del gran espectacle musical "La Remençada", que es posarà en escena el 27 de maig pels carrers de Montornès. L'espectacle tindrà a partir d'ara un apadrinament. La primera padrina és la cuinera Ada Parellada.

L'Associació La Remençada, impulsora del gran musical que recrea la darrera batalla de la Guerra dels remences lliurada a Montornès, l'any 1485, continua envoltant l'espectacle de novetats. Enguany ha estrenat Els crits dels remences, una representació de teatre llegit en petit format que resumeix l'esperit de l'espectacle i que explica com la victòria de la revolta a Montornès va desencadenar l’alliberament camperol del domini feudal. El text és de Xavier Bertran, ideòleg i autor també dels textos del musical. D'altra banda, s'ha creat i lliurat al municipi la partitura de la Sardana dels remences del Vallès, obra del compositor Xavier Baurier.

També, per primera vegada, l'espectacle tindrà una padrina, que en aquesta edició serà la cuinera Ada Parellada. 

Un sentiment comú entre municipis

Aquesta setmana s'ha fet la presentació de la quarta edició del musical a la Torre Tavernera de Vallromanes, amb la presència dels alcaldes de Montornès, José A. Montero i de Vallromanes, David Ricart, així com dels alcaldes dels municipis de Sant Gregori, Quim Roca i de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets.

Precisament, la implicació i la identificació amb el projecte de pobles veïns com Vallromanes i amb història remença com els de la Vall de Llémena, és una altra de les novetats de l'esdeveniment que, any rere any, va agafant volada i ja es considera el musical de referència de la comarca. 

Compromís amb el passat remença

El Ple de l'Ajuntament ha refermat aquest mes de maig el seu suport a la iniciativa en aprovar per unanimitat una moció que declara Montornès territori remença. Entre els acords, hi ha la cerca de lligams amb altres pobles amb passat remença per fomentar l’intercanvi cultural i la preservació de la memòria històrica. També s'ha acordat impulsar línies de treball per a la promoció de La Remençada arreu de Catalunya.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Foto de família de la presentació de La Remençada 2017
"Els crits de la Remençada"
El president de l'Associació La Remençada, Xavier Bertran i la cuinera Ada Parellada
L'esdeveniment ja té dos elements gastronòmics propis: la coca i el pa de la Remençada
La Sardana dels remences del Vallès

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona