CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Comunicació > Notícies > Comença la prohibició de fer foc al bosc

Comença la prohibició de fer foc al bosc

17/03/2017

Aquesta setmana ha començat el termini de prohibició de fer foc en terrenys forestals sense autorització que es perllongarà fins al 15 d'octubre.

La prohibició estableix que no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat, en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. A Montornès, amb 739 hectàrees de territori forestal, és molt important el compliment de la prohibició per tal de prevenir incendis. 

Segons el que estableix la normativa no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat a disposició dels usuaris al seu lloc web més informació sobre aquesta normativa  i sobre com obtenir l'autorització si s'han de realitzar determinats treballs i activitats que suposen risc d'incendi forestal.

Arxivat a: Medi Ambient
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona