CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'alumnat del PTT entra en contacte amb el món professional

L'alumnat del PTT entra en contacte amb el món professional

01/03/2017

Els joves del Pla de Transició al Treball (PTT) que segueixen els cursos d’auxiliar de fabricació mecànica i d’ajust i soldadura inicien, aquest mes de març, el període de pràctiques a les empreses.

Un total de 14 alumnes de fabricació mecànica del PTT comencen al mes de març les pràctiques formatives a empreses de l’entorn. Les pràctiques suposen fins a 180 hores de treball i aprenentatge fora de les aules i permeten l’alumnat tenir un primer contacte amb el món professional i millorar els coneixements adquirits durant el curs.

A les habituals empreses col·laboradores, entre les quals hi ha Lucta, Godoy i Armarios Metálicos Lleros, se sumen quatre de noves que també acolliran alumnes en pràctiques. Es tracta de Mecanizados Llanos, Setegar 200, IMTEL i Servimat.

L'alumnat del PTT va iniciar les classes al mes de setembre. La formació inclou sessions dirigides per experts en actiu que ensenyen competències professionals. Aquest curs, el mòdul formatiu ha tornat a comptar amb la col·laboració d’empreses com Henkel Ibérica, Autolica, DENA i Ferros Montmeló.  A més, dos exalumnes del PTT que actualment treballen com a soldador i electromecànic han participat en l’orientació professional i formativa.

El PTT col·labora amb el municipi

Cada curs, els alumnes del PTT col·laboren en iniciatives que es duen a terme al municipi. Enguany, l’alumnat que havia cursat l’ESO a l’Institut Vinyes Velles ha aprofitat la formació per construir una tanca per al seu antic centre formatiu. Aquestes accions formen part de la formació que rep l’alumnat i són una manera de posar en pràctica els coneixements adquirits. Altres anys, el jovent del PTT ha construït un mostrador per a l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, barbacoes per les associacions veïnals del poble, estructures per millorar el taller de l’escola i roses forjades per Sant Jordi.  

Un impuls per al jovent

El PTT, situat a la Masia El Molí (avinguda d’Icària, 7 i 9), ofereix formació professional gratuïta en els mòduls d'auxiliar d’hoteleria i auxiliar de fabricació mecànica. La formació està pensada per a joves de 16 a 25 anys que han finalitzat els estudis d’ESO sense obtenir-ne el graduat. D’aquesta manera, un cop han superat el curs del PTT, tenen la possibilitat d'accedir a un cicle formatiu de grau mitjà o cercar feina i incorporar-se en el món laboral.

Aquest recurs es va incorporar a l'oferta formativa l'any 1998 com a programa de garantia social, gestionat de forma mancomunada entre els municipis de Montornès del Vallès, Montmeló, Vilanova del Vallès, Vallromanes i amb el suport dels Departaments d’Educació i de Treball de la Generalitat.

Des del curs 2008 - 2009, el Pla de Transició al Treball és un Programa de Formació i Inserció (PFI), i actualment està impulsat en solitari per l’Ajuntament de Montornès amb el suport de la Generalitat.

Arxivat a: Educació
Formació de l'empresa Henkel als alumnes de fabricació mecànica del PTT
Construcció d'una tanca per a l'Institut Vinyes Velles per part de l'alumnat del PTT
Alumnat del PTT amb la tanca que han construït per a l'Institut Vinyes Velles
Curs de fabricació mecànica del PTT
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona