CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El departament de Serveis Socials intensifica la intervenció en l'àmbit socioeducatiu

El departament de Serveis Socials intensifica la intervenció en l'àmbit socioeducatiu

23/02/2017

La cartera de Serveis Socials de l'Ajuntament ha incorporat un servei d'intervenció socioeducativa per a infants, adolescents i famílies en risc social i un altre d'orientació i acompanyament a les famílies, gestionat conjuntament per l'Associació REIR i la Generalitat.

El departament municipal de Serveis Socials ha presentat en els darrers dies a la comunitat educativa de Montornès les novetats que està posant en marxa en l'àmbit de la intervenció socioeducativa. D'una banda, s'ha creat el Servei d'Intervenció Socioeducativa diürn (SISE), una prestació especialitzada incorporada en els Serveis Socials d'Atenció primària en la línia del nou model d'actuació que proposa la Generalitat.

El servei s'adreça de forma específica a infants, adolescents i les seves famílies que es trobin en situació de risc social. El programa pretén donar una resposta especialitzada, integral i personalitzada als casos que hagin estat detectats i valorats pels Serveis Socials bàsics.

El SISE inclou un programa d'atenció individual i un espai de treball en grup, el matern infantil, per a pares amb infants de 0-3 anys.

D'altra banda, la cartera de Serveis Socials ha incorporat el Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) que gestiona l’Associació REIR (Recursos Educatius per la Infància en Risc) amb la col·laboració de la Generalitat.

En aquest cas, s'ofereix una atenció global a les famílies a través d'espais d'aprenentatge, orientació i teràpia, i mediació. 

Serveis Socials cada vegada més especialitzats

La complexitat de les necessitats d’atenció de les persones des del punt de vista psicosocial ha conduït, en els darrers anys, al plantejament i creació d'estratègies i programes cada vegada més específics.

Així, els Serveis Socials bàsics d'atenció s'han anat complementant amb projectes especialitzats que, en moltes ocasions, es gestionen amb la implicació i el treball transversal d'entitats locals i d’altres departaments com Promoció Econòmica, Joventut o Policia Local, i suports externs com el programa la Caixa Proinfància.

Actualment l'atenció a la infància i l'adolescència que es presta des de l'Ajuntament compta amb programes que van des del suport alimentari a les famílies i la concessió d'ajuts d'urgència social i per a les activitats de lleure, fins a actuacions de prevenció com el projecte Fem els Deures, l'espai de Lectoescriptura o la biblioteca de l’Aula de Formació d'Adults Marinada, entre d’altres.

Arxivat a: Serveis Socials
Presentació dels nous serveis d'intervenció socioeducativa al Consell Escolar Municipal
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona