CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El DIL Barri-Olímpia es clou amb prop d’un 30% d’insercions laborals

El DIL Barri-Olímpia es clou amb prop d’un 30% d’insercions laborals

13/12/2016

Aquest dilluns s’ha fet l’acte de cloenda del Dispositiu d’Inserció Laboral (DIL Barri-Olímpia) que s’ha desenvolupat durant l’any. El programa ha comptat amb més de 200 persones participants i una dotzena d’empreses col·laboradores.

Durant aquest 2016, un total de 212 persones en situació d’atur han participat en les accions formatives desenvolupades en el marc del Dispositiu d’Inserció Laboral “DIL Barri”, vinculat al Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord, i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del programa “Treball als barris”.

Les persones participants han tingut tutories i orientació, i han rebut formació en competències bàsiques i ocupacional professionalitzadora amb pràctiques en empreses. Concretament, s’han desenvolupat tres cursos: un d’auxiliar de comerç i magatzem, un  altre de neteja d’edificis i un tercer d’auxiliar de gestió de residus. En total han estat prop de 500 hores de formació que n’han inclòs 140 de pràctiques en empreses de l’entorn.

La formació competencial ha versat sobre noves tecnologies, la recerca de feina, el mercat laboral, i l’Economia Social Solidària i el Cooperativisme. Aquest apartat ha comptat amb la participació de 84 persones, el 36% de les quals han aconseguit la inserció en el mercat laboral.

Olímpia, suport específic per a dones

Les dones han estat objectiu específic del dispositiu d’inserció laboral d’enguany amb la incorporació del programa Olímpia. El distintiu del pla ha estat la integració de la perspectiva de gènere i els valors de la igualtat en la formació. Hi han participat 38 dones. El nivell d’inserció laboral ha estat, en aquest cas, de prop del 16%.

Finalment, 92 persones han format part d’accions formatives en noves tecnologies: alfabetització digital, Word i ACTIC, l’acreditació de competències en tecnologies de la informació que ofereix la Generalitat. L’index d’inserció ha estat del 27%.

A tot això, cal afegir els resultats de l’Espai de Recerca de Feina que ha facilitat la inserció laboral de 30 de les 283 persones que n’han fet ús.

Arxivat a: PII Montornès Nord, Promoció Econòmica
Participants en el programa Olímpia
Parlament del regidor delegat de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado
Participants en la formació ACTIC
Participants en el curs d'alfabetització digital
Participants en el curs d'auxiliar de comerç i magatzem
Participants en el curs d'auxiliar de gestió de residus
Participants en el curs de neteja d'edificis
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona