CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La bandera irisada llueix a l’Ajuntament en el dia de l'Orgull Gai

La bandera irisada llueix a l’Ajuntament en el dia de l'Orgull Gai

28/06/2016

Durant aquest dia es recorda els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGTB va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia a un bar gai de Greenwich Village.

Una vegada més, l’Ajuntament de Montornès explicita el seu compromís en favor de la diversitat sexual. La bandera irisada torna a lluir a la Casa Consistorial, en aquest cas, per commemorar el Dia Internacional de l’orgull LGTBI (Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual). Des de l'Ajuntament també es fa difusió del  manifest institucional de la Generalitat de Catalunya. 

D’aquesta manera, Montornès segueix el camí iniciat en els darrers anys de suport actiu a la diversitat. A més de la realització d’actes simbòlics per donar visibilitat a la lluita per la igualtat, el consistori disposa d’un servei d'atenció integral a les víctimes de l’homofòbia i la transfòbia. Les persones interessades poden adreçar-se al servei d’igualtat per fer la demanda del servei al telèfon 935688127 o bé al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Al 2014, Montornès va ser el primer municipi català que va implementar la Llei per garantir drets de persones gais i lesbianes i per eradicar l’Homofòbia aprovada al Parlament de Catalunya.

Un any després, el Ple municipal va aprovar l’acord per la defensa i el foment de les llibertats i els drets de les persones LGTBI. 

Els orígens del Dia de l'Orgull 

El 28 de juny de 1969 marca l'inici de l'activisme homosexual, arran dels incidents que es van produir a Nova York, arran de la batuda policial que hi va haver en un bar gai de la ciutat i que va comportar la reacció de la comunitat LGTB que s’hi va oposar. En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTB tant als Estats Units com a altres països. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l'orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l'aniversari dels altercats.

Més de quaranta anys després es continua lluitant per la igualtat.

Arxivat a: Ciutadania
Façana de l'Ajuntament
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona