CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès capdavanter en la lluita contra l’homofòbia

Montornès capdavanter en la lluita contra l’homofòbia

26/01/2015

L’Ajuntament de Montornès és el primer de Catalunya a implementar la llei de drets de persones gais i lesbianes i contra l'homofòbia, aprovada pel Parlament de Catalunya el mes d’octubre. S’ha arribat a un acord amb el Front d’Alliberament Gay de Catalunya (FAGC) i es posarà en marxa una campanya de divulgació de la llei. També es prestarà un servei d’atenció a la víctima de l’homofòbia i se sol•licitarà a la Generalitat l’establiment d’un protocol per recollir les denúncies.

L’alcalde de Montornès, José A. Montero, i representants del Front d’Alliberament Gay de Catalunya (FAGC) han arribat a un acord aquests dies per a  la implementació al poble de la llei de drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i contra l'homofòbia.

Una de les primeres accions serà la posada en marxa d’una campanya de divulgació de la llei a través del mitjans de comunicació locals públics. També es duran a terme tallers específics per al funcionariat amb la participació del veïnat i per al cos de la Policia Local.

El govern local té previst també proposar en el Ple del mes de març la incorporació d’un servei d’atenció i assessorament especialitzat en temes de diversitat sexual i la sol·licitud a la Generalitat de l’establiment d’un protocol per recollir les denúncies per fets homòfobs.

L’acord entre l’Ajuntament i la FAGC dóna compliment a uns dels compromisos que va adquirir el Ple Municipal el passat mes de juny de 2014, al declarar Montornès del Vallès “poble respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de LGBTI i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual”.

Montornès continua treballant per ser un municipi capdavanter en la lluita contra les desigualtats de les persones i per aconseguir un poble lliure,  igualitari i compromès. 

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Igualtat
L’Ajuntament va fer onejar la bandera irisada el mes de juny amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona