CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Pla Estel Montornès present en el Bia Urban Regeneration Forum

El Pla Estel Montornès present en el Bia Urban Regeneration Forum

25/09/2014

L’equip que desenvolupa el Pla Estel Montornès participa aquesta setmana en el Bia Urban Regeneration Forum que se celebra a Bilbao per explicar la seva proposta de projectar l’espai públic combinant observació i participació, i potenciar-hi nous usos amb una despesa mínima.

Montornès és un dels primers municipis de Catalunya que està desenvolupant l’experiència del Pla Estel. La iniciativa, que es va posar en marxa al juny, constitueix una nova manera de mirar places i carrers combinant les necessitats i experiències del veïnat amb el treball dels tècnics. El pla també pretén fomentar altres usos de l’espai públic que serveixin per potenciar activitats o serveis bàsics com ara les escoles o el comerç de proximitat. Tot plegat amb la mínima despesa.

Els tècnics del Pla Estel participen aquests dies en el Bia Urban Regeneration Forum que se celebra a Bilbao. Un congrés on s’expressen les principals propostes innovadores d’arreu en l’àmbit de l’arquitectura i la regeneració urbanística.

A Montornès, el Pla Estel preveu intervencions a les places de Joan Miró, del Sorral i de la Pèrgola, els darreres del carrer del 9 d’abril i el carrer de la Llibertat.

Un "time-lapse" de la plaça de Joan Miró durant la Festa Major

Entre les accions desenvolupades fins ara hi ha hagut experiències d'intercanvi amb les escoles, grups de veïns, entitats i establiments comercials, i d'observació dels espais. La més recent ha estat la ubicació a la plaça de Joan Miró d’un càmara fixa que ha permès enregistrar els usos d’aquest espai durant la Festa Major, amb especial atenció a la Dansa de la Batalla que protagonitza la Colla de Geganters el diumenge de Festa Major i a la guerra de globus entre la colla dels Bartomeus i els Pere Anton.

Alguns resultats visuals d’aquesta experiència es poden veure al Facebook del Pla Estel en forma de vídeo accelerat (time-lapse). 

Arxivat a: Ciutadania, Via pública
S'han ubicat plafons amb un codi QR des del qual s'accedeix a més informació del projecte
Experiències amb les escoles. Alumnes de l'escola Marinada diuen la seva sobre les places en un estel
Captura d'un moment del "time-lapse" de la guerra de globus de Festa Major a la plaça de Joan Miró
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona