CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Èxit sense precedents en l’estrena de la Remençada

Èxit sense precedents en l’estrena de la Remençada

09/06/2014

Prop de 4.000 persones van seguir l’espectacle musical en moviment que recrea la batalla de la Guerra dels Remences lliurada a Montornès el 1485

Tres anys de feina i l’esforç, voluntat i entrega de més de 300 voluntaris entusiastes van fer possible dissabte la posada en escena d’un espectacle sense precedents al poble que va ser seguit per prop de 4.000 persones.

Des de la plaça dels Remences, carrer Major avall, es van ubicar tres escenaris on es va desenvolupar la primera part del musical. A la plaça de Pau Picasso es van instal·lar dues graderies amb capacitat per a mil persones. Grades plenes i un gruix de públic incondicional envoltant el perímetre de l’espai van presenciar amb emoció el moment àlgid de l’espectacle amb la batalla de la revolta i la victòria remença sobre l’exèrcit de la diputació.

El premi: forts aplaudiments i la seguretat que ha nascut un esdeveniment cridat  a convertir-se en una cita anual de referència en el panorama cultural català. 

Algunes dades de l’espectacle
La idea i els textos de la Remençada són de l’escriptor Xavier Bertran i la música (trenta peces en total) de Xavier Baurier. La direcció teatral ha anat a càrrec de Joan Sors i la coordinació musical, de Ramon Bau amb el suport de Miquel Santiago del Hoyo. Hi participen més de 300 persones, 180 de les quals fan d’actors i actrius.

A més de l’Ajuntament, que dóna suport econòmic i logístic a l’espectacle, les empreses amb seu al municipi també s’han implicat activament en la posada en escena de la Remençada. Entre els patrocinadors hi ha Henkel, Durero, Lucta, Cobega,  El Corte Inglés, Sumitomo, Ingalsa i New Events.

Arxivat a: General
Un moment de la revolta remença a la plaça de Pau Picasso
Els actors en plena representació
Els pagesos disposats a lluitar contra la injustícia
Segon escenari, al Parc dels Gegants
Els pagesos disposats a lluitar contra la injustícia
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona