CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Parlem de llibres: "Assaig sobre la lucidesa"

Parlem de llibres: "Assaig sobre la lucidesa"

Dia i hora: dimarts 05/11/2019 a les 18:00

Lloc: Biblioteca de Montornès del Vallès

La tertúlia literària que coordina Raimon Portell a la Biblioteca versa aquest mes sobre la novel·la "Assaig sobre la lucidesa" de Jose Saramago.

Aquest mes Raimon Portell proposa comentar el llibre Assaig sobre la lucidesa de Jose Saramago. L'obra va ser premi Nobel de literatura del 1998.

Sinopsi: "Durant les eleccions municipals d'una ciutat sense nom, la majoria dels seus habitants decideix individualment exercir el seu dret a vot d'una manera inesperada. El govern tem que aquest gest revolucionari, capaç de soscavar els ciments d'una democràcia degenerada, sigui producte d'una conjura anarquista internacional o de grups extremistes desconeguts. Les clavegueres del poder es posen en marxa: els culpables han de ser eliminats. I si no es troben, s'inventen.Els protagonistes d'aquesta nova novel·la de Saramago, un inspector de policia i una dona que va conservar la vista a l'epidèmia de llum blanca d'Assaig sobre la ceguera, són mostres de l'altura moral que els ciutadans anònims poden tenir quan exerceixen la llibertat.Saramago, un escriptor que s'ha convertit en la consciència lúcida d'una època cegada pels mecanismes del poder, llança un missatge d'alerta: pot succeir que un dia haguem de preguntar-nos Qui ha firmat això per mi. Aquest dia pot ser avui." (Font: Alfaguara)

A la tertúlia es posen en comú comentaris i impressions sobre la lectura per tal de descobrir-ne nous aspectes.

El llibre es pot demanar en préstec a la Biblioteca.

Cal inscripció prèvia a la Biblioteca, al telèfon 93 568 65 30, o bé enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Cultural
Portada del llibre (Font: Alfaguara)
Portada del llibre (Font: Alfaguara)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona