CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Àmbits > Igualtat

Igualtat

El Departament de Polítiques d'Igualtat s'encarrega de promoure la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, amb la finalitat de corregir les desigualtats que per raó de gènere es puguin produir al municipi. També vetlla per la incorporació de la igualtat de gènere en l’organització i funcionament de totes les àrees i departaments de l'Ajuntament.

10 recomanacions pràctiques per a uns regals lliures d'estereotips i rols de gènere

.
.
  1. Evitar que tinguin accés a catàlegs i publicitat sobre joguines i botigues que no siguin respectuoses amb la igualtat de gènere.
  2. Quan estiguis a una botiga i et preguntin si el que busques és per a un nen o una nena, respon (sempre de bon rotllo ;)) que no tries les joguines per les teves filles o fills en funció del seu sexe.
  3. Que el nen o nena trii la joguina independentment del seu gènere. Deixa que les teves criatures facin la seva carta i si el que demanen ho consideres massa normatiu (com per exemple un nen, una pilota i una nena, una cuineta), després d'horroritzar-te en silenci, no menyspreïs els seus gustos. Introdueix coses del tipus “Així podràs jugar amb el Pau i el Jan a fer pastissos” O “ Ah que bé! Podrem anar amb l´Alèxia al parc a donar uns toques” o “Saps? En Joan també ha demanat una cuina”. El mateix amb les joguines hiperxexualitzades. Segurament no podrem evitar-les però si podem introduir el dubte en aquests cervellets tan oberts i amb ganes d’absorbir coses noves. També tens l'opció que alguna joguina concreta no la porti ni el Tió ni el Pare Noel ni cap dels reis ;) però no abusis.
  4. Si encara no fan carta, pots triar el que et doni la gana. Aprofita que això és genial. Pots transgredir la norma! Pensa que és molt important oferir tot tipus de joguines a la primera infància: joc simbòlic, disfresses, joguines de fusta, cartró i drap, construccions, nines, cuinetes, etc. Jo recomano oferir de tot a les nostres criatures fent una mica de contrapès amb la societat i la família extensa. És a dir, promovent la introducció de joguines considerades per a nenes als nens i a l’inrevés. Pensa que no hi ha joguines ni colors de nenes o de nens però no serà aquest missatge el que sentin majoritàriament.
  5. Intenta que tinguin alguna joguina, encara que no l'hagin demanada, que trenqui amb la normativitat de gènere. Serà màgic que un tiet qualsevol aparegui amb una moto de color rosa per al teu nen o que la tieta trii unes bambes rosades.
  6. Sempre, sempre, haurien de rebre algun llibre. Tria contes sobre diversitat familiar, sexual i de gènere, cultural, etc.
  7. No has de renunciar als contes clàssics però tens la responsabilitat d’introduir una mirada crítica quan els els expliquis.
  8. Quan ja hagin arribat les joguines, juga amb les teves criatures i podràs aprofitar aquests espais compartits per posar en qüestió els estereotips i rols de gènere.
  9. Una educació per la pau i antibèl·lica també és educació no sexista. Per tant, evita armes i jocs de guerra.
  10. Encara que t'ho puguis permetre, mesura els regals. No omplis l’arbre de regals i intenta agrupar la gent perquè facin regals conjunts. 

Recursos sobre joc i igualtat de gènere  

Arxius

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona