CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Conscienciació sobre la protecció de l’entorn natural del riu Mogent amb infants i joves

Conscienciació sobre la protecció de l’entorn natural del riu Mogent amb infants i joves

09/03/2023

Al voltant de 40 infants de l’Escola Marinada han participat en una acció de neteja aquesta setmana al riu Mogent. A més, recentment, alumnes de l’Institut Marta Mata han realitzat una plantada d’espècies de ribera a la llera, i properament en duran a terme una altra. Les propostes estan incloses en el Catàleg d’Activitats Educatives de l’Ajuntament.

Les activitats d’educació ambiental a Montornès continuen aquests dies amb noves accions que impliquen la comunitat educativa.

Dimarts al matí, al voltant de 40 alumnes de 4t de l’Escola Marinada van participar en una acció de neteja al riu Mogent. Els infants van recollir entre 30 i 40 kg de residus llençats a la llera, com plàstics i cartrons.

El jovent de 1r d’ESO de l’Institut Marta Mata també realitza accions de caràcter mediambiental aquests dies. El 3 de març, prop de 45 estudiants van plantar 22 espècies de ribera a la zona per afavorir la biodiversitat natural de l’entorn. Entre elles hi havia l’Auró negre (Acer monspessulanum), la Fràngula (Rhamnus frangula), el Gessamí silvestre (Jasminum fruticans), el Cirerer de Guineu (Prunus mahaleb), l’Om (Ulmus minor) i l’Aloc (Vitex-agnus castus).

A més, el 17 de març, una cinquantena d’alumnes de 1r d’ESO del mateix centre hi plantaran altres espècies de petit format com el Freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia) i l’Om (Ulmus minor).

Paral·lelament, amb altres escoles s’estan realitzant plantacions als patis de les seves instal·lacions per incrementar la biodiversitat del municipi des dels mateixos centres educatius.

Les propostes estan dinamitzades per l’entitat Gestió Natural i formen part del Catàleg d’Activitats Educatives que l’Ajuntament ofereix als centres educatius del poble.

Arxivat a: Educació, Medi Ambient
Foto de grup de la neteja al riu Mogent d'aquest dimarts amb alumnes de l'Escola Marinada.
Un moment de la neteja a la llera del riu Mogent amb alumnes de l'Escola Marinada.
Un moment de la neteja a la llera del riu Mogent amb alumnes de l'Escola Marinada.
Un moment de la neteja a la llera del riu Mogent amb alumnes de l'Escola Marinada.
Plantada d'arbres del 3 de març amb alumnes de l'Institut Marta Mata. (imatge: Institut Marta Mata)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona