CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Visibilitzant cultura i patrimoni amb les Sessions d’Estudis Montornesencs

Visibilitzant cultura i patrimoni amb les Sessions d’Estudis Montornesencs

21/11/2022

La sala multimèdia de Can Saurina es va omplir de gom a gom divendres al vespre amb la IV Sessió d’Estudis Montornesencs, que va incloure nou ponències sobre les darreres investigacions històriques i patrimonials rebudes pel Centre d'Estudis de Montornès. L’acte també va servir per presentar el volum en format paper de la tercera edició celebrada el 2021.

Les activitats de les Festes de Tardor han començat amb la IV Sessió d’Estudis Montornesencs. Es tracta d’un projecte del Centre d'Estudis de Montornès del Vallès (CEMV) que recopila investigacions de caràcter històric, geogràfic i patrimonial vinculades al municipi.

La quarta edició de la trobada, celebrada divendres al vespre, a la Sala multimèdia de Can Saurina va atraure una vuitantena de persones. Les ponències van versar sobre temes tan diversos com l’assentament ibèric del Turó de Sant Miquel, les eleccions municipals de 1931, les dides de Montornès, la Fundació Social Sauquet-Farreras i el Ball de Gitanes de Montornès.

A banda de les nou ponències sobre els treballs lliurats enguany, a l’acte es va presentar el tercer volum en format paper de la III Sessió d’Estudis Montornesencs.

El llibre recull les 13 intervencions realitzades el 24 i el 25 de novembre de 2021 a l’Espai Cultural Montbarri. La major part dels estudis són d’època contemporània. Entre ells n’hi ha que parlen del quadre del pintor Joaquim Mir sobre la Torre Sola (conservat al Museo del Prado), de la vaga general de 1979 per demanar més escoles al poble, de la immigració en el canvi de segle o del baixador de RENFE que mai va arribar, entre d’altres.

Les persones que vulguin adquirir el llibre el poden aconseguir per 10 euros a l’Arxiu Històric, al carrer de la Pau núm. 10, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

La IV Sessió d'Estudis Montornesencs forma part de la programació de les Festes de Tardor 2022.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
La sala multimèdia de Can Saurina, plena amb la IV Sessió d'Estudis Montornesencs.
El president del Centre d'Estudis de Montornès del Vallès, Sergio Arévalo, i la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez.
Venda del llibre de la III Sessió d'Estudis Montornesencs.
Portada del llibre de la III Sessió d'Estudis Montornesencs.
La sala multimèdia de Can Saurina, plena amb la IV Sessió d'Estudis Montornesencs.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona