CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

17/05/2022

La bandera irisada oneja a diversos equipaments i a les xarxes socials de l'Ajuntament com a mostra del compromís del poble amb les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals en el Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere.

Un any més, l’Ajuntament se significa contra l’LGBTI-fòbia i a favor dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals. És per això que diversos equipaments com Can Saurina, Pintor Mir, l’Sputnik i l’edifici de l’Ajuntament llueixen la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí. També els avatars de les xarxes socials de l'Ajuntament.

D'altra banda, la Comissió de Coeducació de l’Institut Marta Mata també duu a terme aquest 17 de maig activitats de sensibilització amb l’alumnat. A l’hora de l’esbarjo s’han repartit polseres irisades i s’ha llegit un manifest.

17 de maig, la data en què l'OMS va obrir els ulls a la realitat LGBTI+

El 17 de maig és una de les diades de commemoració del col·lectiu LGBTI+ més conegudes i amb més ressò en l’àmbit internacional. Es commemora en més de 130 països, i està reconeguda pel Parlament Europeu i l’Organització de les Nacions Unides.

La data es va instaurar el 2005 per commemorar que el mateix dia de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.

La commemoració aposta perquè sigui la comunitat en el seu conjunt qui garanteixi els drets de les persones LGBTI+ i per això assenyala i posa el focus en les persones que realitzen accions LGBTI-fòbiques i no només en les persones que les pateixen.

A Montornès comptem amb el Servei d'Atenció Integral LGBTI+ SAI MONTORNES que forma part de la xarxa SAI de la Generalitat. 

S’hi pot accedir amb cita prèvia al telèfon 660 277 470 de dilluns a divendres de 9 a 16 h o al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) 

Què ofereix? 
- Informació i assessorament a persones LGBTI +
- Orientació i acompanyament en cas d’agressió i discriminació en qualsevol àmbit (familiar, laboral, social i afectiu) 
- Suport per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere  
- Sensibilització sobre les desigualtats i violències que viuen les persones LGBTI +
- Informació i apropament de la realitat LGBTI+ a la població i les entitats

 

Arxivat a: Igualtat
La bandera irisada a Can Saurina
L'alumnat de l'Institut Marta Mata ha rebut polseres irisades en el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona