CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El pastisser de Montornès Jaume Viñallonga Mas rep el diploma Mestre Artesà Alimentari 2020

El pastisser de Montornès Jaume Viñallonga Mas rep el diploma Mestre Artesà Alimentari 2020

23/11/2021

La Generalitat ha reconegut el pastisser local per la seva trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica del seu ofici. L’any 1974, Jaume Viñallonga va fundar la seva pastisseria a Montornès i des de llavors ha seguit formant-se i participant en fires gastronòmiques d’arreu del món.

La Pastisseria Viñallonga i el seu equip han sumat una nova distinció a la seva llarga trajectòria.

En els darrers dies, el fundador de l’establiment i pastisser local, Jaume Viñallonga Mas, ha rebut el diploma Mestre Artesà Alimentari 2020.

Es tracta d’una distinció que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació atorga a persones que han destacat pels seus mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària al llarg de la seva trajectòria professional.

Viñallonga i altres quatre pastissers catalans han rebut el reconeixement corresponent a l’any passat.

Més de 57 anys dedicats a la pastisseria

Nascut l'any 1944, Jaume Viñallonga Mas s’inicià a la professió amb 18 anys, i des de petit ja elaborava pastissos de poma amb la fruita que ell mateix collia del pomer de l’hort familiar.

La seva aventura professional va començar a la Pastisseria Àries de Barcelona, on es va centrar en els forns de llenya, i posteriorment va aprendre les bases de la pastisseria salada a la Pastisseria Airó, també a la capital catalana. No va ser fins a l’any 1974 que va fundar la Pastisseria Viñallonga a Montornès, un projecte empresarial que ha comptat amb el suport de la seva esposa Margarita i dels seus dos fills, Marga i Jaume (Millor Jove Artesà Innovador 2017).

Des de llavors, el pastisser no ha deixat de formar-se al Gremi de Pastisseria i ha participat en nombroses fires internacionals a països com França, Alemanya i Itàlia. A dia d’avui, segueix treballant diàriament a l’obrador de Montornès.

Arxivat a: General
El pastisser local Jaume Viñallonga Mas.
El pastisser local Jaume Viñallonga Mas, en una entrevista amb Ràdio Montornès.
Instal·lacions de la Pastisseria Viñallonga de Montornès.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona