CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Noves convocatòries d'ajuts per a les AMPA i els centres educatius

Noves convocatòries d'ajuts per a les AMPA i els centres educatius

23/09/2021

S'hi destinaran un total de 108.000 euros, dels quals 48.000 aniran a les AMPA i 60.000 euros a les escoles de primària i els instituts. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 15 d'octubre.

L'Ajuntament ha obert les convocatòries anuals d'ajuts per a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes del poble i per als centres educatius.

La dotació per a les AMPA manté l'increment de 12.000 € introduït l'any passat i se situa en 48.000 €. D'aquests, 40.000 € aniran a les AMPA dels centres de primària, 4.000 € a les dels centres de secundària i 4.000 € més es dividiran entre les AMPA de la Llar d'Infants Pública El Lledoner i de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

Pel que fa a la convocatòria d'ajuts per als centres d'educació, s'hi destinaran 60.000 € que es repartiran entre les escoles de primària (48.000 €) i els instituts (12.000 €).

Les sol·licituds per a les convocatòries municipals de subvencions per a les AMPA i per als centres educatius es poden presentar fins al 15 d'octubre telemàticament a través de la Seu electrònica del web municipal. Cal emplenar els formularis i adjuntar la documentació que es descriu en les bases de cada convocatòria.  

El perquè dels ajuts

Les aportacions econòmiques que l'Ajuntament fa a les AMPA i als centres formen part del programa d’acompanyament a l’escolaritat. Tenen l'objectiu de promoure l'equitat en l'accés a l'educació per aconseguir reduir les desigualtats, afavorir l’èxit acadèmic i garantir la cohesió social.

Les subvencions a centres donen suport a famílies en situació social i cultural desfavorida, i també serveixen per desenvolupar activitats i projectes que promoguin la col·laboració entre centres, la relació família - escola, la capacitació de les famílies, la diversitat cultural i/o funcional, la innovació educativa, els vincles amb la cultura i les festes del municipi, la coeducació i la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. 

En el cas de les AMPA, a més de subvencionar projectes i activitats, hi ha dues línies d’aportació en base al nombre d’alumnat i al nombre de famílies en situació social desfavorida. L’objectiu és facilitar l’accés a les activitats de les AMPA a totes les famílies, independentment de la seva situació social o econòmica. S’hi inclouen despeses relacionades amb les activitats extraescolars i altres serveis com el d’acollida.

Arxivat a: Educació
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona